Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Et realt kupp

En chianti riserva til 89 kroner er Gardermoens aller beste vinkjøp.
Aase E. Jacobsen
26 August 2006 - 11:20

Nipozzano Chianti Rúfina Riserva 2010 (34983) som i skrivende stund koster kroner 169,90 på polet (og er et godt kjøp også der), selges til den utrolig gunstige pris av kroner 89 på Gardermoens tax free-butikker, både i avgangs- og i ankomsthallen. En ting er at du sparer 80 kroner. Aller viktigst er hva du får for pengene, for 2003-utgaven av denne vinen er langt bedre enn forrige som var den noe magre 2002. Kjøpte du inn 2001 da den var tilgjengelig, kan du imidlertid glede deg over en klassisk Chianti Rufina, syrefrisk men med god konsentrasjon.

Stappfull av smak
2003 derimot var som mange nok har fått med seg, en svært varm sommer, og Toscana var intet unntak. Ei heller Chianti Rufina som er den nordligste delen av området for chianti. Og dermed den kjøligste hvilket ofte gir en "slankere" vinstil enn hva vi vanligvis forbinder med (god) chianti. I 2003 ble sangiovesedruene fullt modne og stappfulle av smak, uten at de var i nærheten av å være "kokte", og Nipozzano nyter godt av disse gunstige forholdene.

Riserva benyttes for de beste vinene som tåler lengst lagring og som er lagret minst to år før den slippes ut på markedet. Loven stiller ikke så mye strengere krav utover dette enn til vanlig Chianti Rufina. Da må vi bare stole på produsentens samvittighet.

Realt kupp
Fargen er tett og duften følger opp med ungdommelig kirsebær og skogsbærpreg samt eksotisk trevirke. Smaken er fyldig og konsentrert med god syre og fine tanniner. Avslutningen byr på søtlig bærfrukt samt en del fat.

En vin som er deilig allerede nå til gode kjøttretter, også lettere vilt, men som absolutt vil ha godt av å ligge et år til. Holder fint i fem samfulle år. 89 av 100 poeng. Et realt kupp med andre ord.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her