Et skikkelig røverkjøp fra Toscana

Et skikkelig røverkjøp fra Toscana

Ikke bare byr denne vinen på super vinvaluta, den har fast hylleplass i mange polutsalg.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Salcheto Rosso di Montepulciano 2013 (17100) er saftig og frisk med lett tanninbitt. En god munnfull som passer veldig godt til alt av pasta og retter med lam.

Prøv denne retten til – garantert suksess

Vinen kommer fra den sørøstlige delen av Toscana, rundt den idylliske byen Montepulciano, men som altså ikke har noe å gjøre med druesorten med samme navn.

For Salcheto Rosso di Montepulciano 2013 og all annen vin i området, er sangiovese hoveddrue. Dette er «lillebroren» til områdets mest kjente vin, Vino Nobile di Montepulciano som lages av de beste druene fra de ulike vingårdene og generelt har et større lagringspotensial.

Fikk bærekraftpris

Vår vin har også en «storebror», Salcheto Vino Nobile di Montepulciano 2011 (16294) , som i denne varme årgangen kjennetegnes av moden fyldig frukt, bløte tanniner og tydelig eikepreg. En vin som etter min smak kommer til å vokse når den kommer i en litt kjøligere og mer syrefrisk årgang som 2013.

Produsenten Salcheto jobber økologisk og biodynamisk og bruker derfor ikke svovel under gjæringen som selvsagt foregår med druenes egne gjærsopper og i ståltank for rossoens del. Vinene filtreres heller ikke før tapping. Salcheto ble ellers kåret til Årets bærekraftige vingård i 2014 av Gambero Rosso.

Produktfoto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Salcheto Rosso di Montepulciano 2013

Produsent:
Soc. Agr. Salcheto
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
136,90 kr
Varenummer:
17100
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Salcheto Vino Nobile di Montepulciano 2011

Produsent:
Salcheto
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
239,90 kr
Varenummer:
1629401
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen