Eventyrlig juleakevitt

Nå før jul lanserer verdens største akevittprodusent, Aalborg, en juleakevitt i en helt ny og svaneformet flaske. Flasken er inspirert av eventyret om "Den stygge andungen" i anledning 200-årsjubileet for H.C. Andersens fødsel.

Hvert tredje år kommer Aalborg juleakevitt i en ny og flott flaske - til glede for samlere verden over. Esken flasken kommer i fornyes årlig. Er du i beit for gode julegaveideer kan kanskje en flaske av Aalborg Jule Akvavit 2004 (46824) være løsningen.

Årets juleakevitt er altså en spesialutgave som markerer inngangen til 200 års-jubileet for H.C. Andersens fødsel. Eventyrdikteren er, i likhet med akevitt, en viktig del av den skandinaviske kulturarv, og begge deler hører i høyeste grad julen til.

Den svaneformede flasken er designet av den dansk-tsjekkiske designeren Zdenek Musil. Flaskene fremstilles i et svært begrenset antall, og i Norge er kun 600 flasker av spesialutgaven tilgjengelig.

Smaken av jul
Juleakevitten er blitt en nødvendig ledsager til nordmenns julemat, enten det er pinnekjøtt, ribbe eller sild som settes på bordet. Aalborgs juleakevitt, som ble sluppet på markedet for første gang i 1982, har etablert seg som en kjent og kjær del av julen for våre danske venner såvel som her hjemme.

Juleakevitten har en raffinert krydret duft av kanel, fennikel og en anelse dill, i tillegg til juleluktene kardemomme, appelsin og mandel. Drikken har en alkoholprosent på 47%, som er den styrke akevitt ble produsert med for godt over 100 år siden.

Hvordan den nye akevitten gjør det i tidenes største test av akevitt her i Apéritif får du vite senere i november.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen