Eventyrlig juleakevitt

Nå før jul lanserer verdens største akevittprodusent, Aalborg, en juleakevitt i en helt ny og svaneformet flaske. Flasken er inspirert av eventyret om "Den stygge andungen" i anledning 200-årsjubileet for H.C. Andersens fødsel.
Redaksjonen
01 November 2004 - 13:07

Hvert tredje år kommer Aalborg juleakevitt i en ny og flott flaske - til glede for samlere verden over. Esken flasken kommer i fornyes årlig. Er du i beit for gode julegaveideer kan kanskje en flaske av Aalborg Jule Akvavit 2004 (46824) være løsningen.

Årets juleakevitt er altså en spesialutgave som markerer inngangen til 200 års-jubileet for H.C. Andersens fødsel. Eventyrdikteren er, i likhet med akevitt, en viktig del av den skandinaviske kulturarv, og begge deler hører i høyeste grad julen til.

Den svaneformede flasken er designet av den dansk-tsjekkiske designeren Zdenek Musil. Flaskene fremstilles i et svært begrenset antall, og i Norge er kun 600 flasker av spesialutgaven tilgjengelig.

Smaken av jul
Juleakevitten er blitt en nødvendig ledsager til nordmenns julemat, enten det er pinnekjøtt, ribbe eller sild som settes på bordet. Aalborgs juleakevitt, som ble sluppet på markedet for første gang i 1982, har etablert seg som en kjent og kjær del av julen for våre danske venner såvel som her hjemme.

Juleakevitten har en raffinert krydret duft av kanel, fennikel og en anelse dill, i tillegg til juleluktene kardemomme, appelsin og mandel. Drikken har en alkoholprosent på 47%, som er den styrke akevitt ble produsert med for godt over 100 år siden.

Hvordan den nye akevitten gjør det i tidenes største test av akevitt her i Apéritif får du vite senere i november.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her