Ferieminne på flaske

Mange kvier seg for å ta med seg sommerens varme vinopplevelser tilbake til et høstlig Norge. Men ukens vin i glasset lover vi deg at du ikke gjør noe galt. Tvert i mot tror vi at denne vinen er langt bedre enn mange av de røde vinene du tyllet i deg, hvi
Redaksjonen
13 September 2000 - 13:29

Hellas mister stadig betydning som leverandør til rødvinstørste nordmenn. Samtidig som turistene strømmer til landet i stadig striere strømmer. Årsaken er selvsagt at utvalget er svært begrenset, kun 11 røde totalt hvorav kun to i den vanlige pollisten. Men aller viktigst er nok at gresk vin ikke finnes som bag-in-box som jo er blitt den eneste farbare veien for rimelige viner til norske vinganer! Trist men et faktum vi ikke kan se bort fra.

Ukens vin Cava Tsantali 1995 (varenr. 13584, bestillingsutvalg) er veldig rimelig, nesten helt ned på boksnivå prismessig, kroner 85,10 er nemlig alt du skal ut med. Men kvalitetsmessig tilhører den en annen sfære. Den er laget av den lokale druen xinomavro som har fått selskap av den mer familiære cabernet sauvignon. Kombinasjonen er gunstig siden den tøffe, rent tannin- og syremessig, og samtidig fargelette xinomavro mykes opp og får farge av caberneten. Vinen som har gjennomgått tradisjonell vinifikasjon med lang ekstraksjonstid har fått et opphold på ett år i brukte fat og to år i flaske før den ble lagt ut for salg. Resultatet er en moden vin rent aromamessig med røde og mørke skogsbær, solbær og modent fatpreg, samt fine, myke men samtidig tydelige tanniner. En vin som fortsatt har et lagringspotensial på et par år.

Selv om du godt kan drikke Cava Tsantali alene, kommer den best til sin rett med følge av mat som braiserte eller ovnsstekte retter med lam, krydrete pølser av bondetype, ovnsbakte bønner eller skarpe oster.

Produsenten er Hellas'' største, Tsantali, som kanskje er best kjent for sin ouzo. Tsantali har vinmarker i de fleste vinområder i Hellas og disponerer over druer fra i alt 210 hektar egne vinmarker i tillegg til utstrakt kjøp. Druene til Cava Tsantali kommer fra fylket Makedonia, hvor appellasjonen Naoussa som er Hellas'' mest ettertraktede for rødvin, er synonymt med druen xinomavro.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.
 

Ukens vin på wap
Ukens vin finner du direkte ved å gå til: http://www.aperitif.net/ukensvin.wml eller til Telenor Mobils nye wap-portal www.djuice.com og så deretter til markedsplass.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her