Ferieminne på flaske

Mange kvier seg for å ta med seg sommerens varme vinopplevelser tilbake til et høstlig Norge. Men ukens vin i glasset lover vi deg at du ikke gjør noe galt. Tvert i mot tror vi at denne vinen er langt bedre enn mange av de røde vinene du tyllet i deg, hvis du da var en av de veldig mange som tilbrakte ferien i Hellas.

Hellas mister stadig betydning som leverandør til rødvinstørste nordmenn. Samtidig som turistene strømmer til landet i stadig striere strømmer. Årsaken er selvsagt at utvalget er svært begrenset, kun 11 røde totalt hvorav kun to i den vanlige pollisten. Men aller viktigst er nok at gresk vin ikke finnes som bag-in-box som jo er blitt den eneste farbare veien for rimelige viner til norske vinganer! Trist men et faktum vi ikke kan se bort fra.

Ukens vin Cava Tsantali 1995 (varenr. 13584, bestillingsutvalg) er veldig rimelig, nesten helt ned på boksnivå prismessig, kroner 85,10 er nemlig alt du skal ut med. Men kvalitetsmessig tilhører den en annen sfære. Den er laget av den lokale druen xinomavro som har fått selskap av den mer familiære cabernet sauvignon. Kombinasjonen er gunstig siden den tøffe, rent tannin- og syremessig, og samtidig fargelette xinomavro mykes opp og får farge av caberneten. Vinen som har gjennomgått tradisjonell vinifikasjon med lang ekstraksjonstid har fått et opphold på ett år i brukte fat og to år i flaske før den ble lagt ut for salg. Resultatet er en moden vin rent aromamessig med røde og mørke skogsbær, solbær og modent fatpreg, samt fine, myke men samtidig tydelige tanniner. En vin som fortsatt har et lagringspotensial på et par år.

Selv om du godt kan drikke Cava Tsantali alene, kommer den best til sin rett med følge av mat som braiserte eller ovnsstekte retter med lam, krydrete pølser av bondetype, ovnsbakte bønner eller skarpe oster.

Produsenten er Hellas'' største, Tsantali, som kanskje er best kjent for sin ouzo. Tsantali har vinmarker i de fleste vinområder i Hellas og disponerer over druer fra i alt 210 hektar egne vinmarker i tillegg til utstrakt kjøp. Druene til Cava Tsantali kommer fra fylket Makedonia, hvor appellasjonen Naoussa som er Hellas'' mest ettertraktede for rødvin, er synonymt med druen xinomavro.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.
 

Ukens vin på wap
Ukens vin finner du direkte ved å gå til: http://www.aperitif.net/ukensvin.wml eller til Telenor Mobils nye wap-portal www.djuice.com og så deretter til markedsplass.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen