Ferrari søker oppover

Det blir varmere i Trentino. Nå flytter Ferrari druene 150 meter opp i fjellsidene.

Ferrari Fratell i Lunelli kjøper druer fra rundt 500 uavhengige vinbønder til den årlige produksjonen av fire til fem millioner flasker Ferrari Perlé.

De siste årene har produsenten helt sluttet å kjøpe druer som er dyrket under 300 meter over havet.
– Vi betaler mer for druer av høyere kvalitet, og vi ser at det for det meste innebærer at de er dyrket høyere i terrenget, sier Camilla Lunelli ved Ferrari.

LES OGSÅ: Verden kan rammes av vinmangel

Ifølge Ferrari har gjennomsnittstemperaturen i området steget med én grad i løpet av bare 30 år. Det er mer enn på de foregående 2000 årene.

Nå anslår de at dyrkingen må flyttes 150 meter opp for å få de samme forholdene. Trentino har begynt å dyrke druer på 120 hektar i Trentinos unike sub-alpine områder på 300 – 700 meter over havet.
– Vi må likevel vente ti år før vi oppnår den riktige kvaliteten for en Riserva-vin som Giulio Ferrari, sier vinmaker Marcello Lunelli.

LES OGSÅ: Vinmarker ble oversvømt

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen