Ferrari søker oppover

Ferrari søker oppover

Det blir varmere i Trentino. Nå flytter Ferrari druene 150 meter opp i fjellsidene.

Ferrari Fratell i Lunelli kjøper druer fra rundt 500 uavhengige vinbønder til den årlige produksjonen av fire til fem millioner flasker Ferrari Perlé.

De siste årene har produsenten helt sluttet å kjøpe druer som er dyrket under 300 meter over havet.
– Vi betaler mer for druer av høyere kvalitet, og vi ser at det for det meste innebærer at de er dyrket høyere i terrenget, sier Camilla Lunelli ved Ferrari.

LES OGSÅ: Verden kan rammes av vinmangel

Ifølge Ferrari har gjennomsnittstemperaturen i området steget med én grad i løpet av bare 30 år. Det er mer enn på de foregående 2000 årene.

Nå anslår de at dyrkingen må flyttes 150 meter opp for å få de samme forholdene. Trentino har begynt å dyrke druer på 120 hektar i Trentinos unike sub-alpine områder på 300 – 700 meter over havet.
– Vi må likevel vente ti år før vi oppnår den riktige kvaliteten for en Riserva-vin som Giulio Ferrari, sier vinmaker Marcello Lunelli.

LES OGSÅ: Vinmarker ble oversvømt

Forsiden akkurat nå

India er gatematens mekka - og den er som oftest vegetarisk

Indisk gatemat var tidligere ment for rickshawsjåførene som trengte så mange kalorier som mulig for færrest antall rupis. Nå har Indias gatemat funnet veien til så vel bryllup som til luksuriøse shoppingsentre. Snart trekker den også vestover, vær du sikker. Les hele saken

Til toppen