Ferrari søker oppover

Ferrari søker oppover

Det blir varmere i Trentino. Nå flytter Ferrari druene 150 meter opp i fjellsidene.

Ferrari Fratell i Lunelli kjøper druer fra rundt 500 uavhengige vinbønder til den årlige produksjonen av fire til fem millioner flasker Ferrari Perlé.

De siste årene har produsenten helt sluttet å kjøpe druer som er dyrket under 300 meter over havet.
– Vi betaler mer for druer av høyere kvalitet, og vi ser at det for det meste innebærer at de er dyrket høyere i terrenget, sier Camilla Lunelli ved Ferrari.

LES OGSÅ: Verden kan rammes av vinmangel

Ifølge Ferrari har gjennomsnittstemperaturen i området steget med én grad i løpet av bare 30 år. Det er mer enn på de foregående 2000 årene.

Nå anslår de at dyrkingen må flyttes 150 meter opp for å få de samme forholdene. Trentino har begynt å dyrke druer på 120 hektar i Trentinos unike sub-alpine områder på 300 – 700 meter over havet.
– Vi må likevel vente ti år før vi oppnår den riktige kvaliteten for en Riserva-vin som Giulio Ferrari, sier vinmaker Marcello Lunelli.

LES OGSÅ: Vinmarker ble oversvømt

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen