Fest med salat

Lag spleisefest. Be gjestene ta med seg sin egen ferdiglagde salatspesialitet, eller lag et bord med medbragte råvarer og tilbered maten sammen. Nå bugner det av sommerens grønnsaker. Husk godt brød og god drikke til.
Redaksjonen
29 Juli 2000 - 23:00

Sommerbowle
1,5 l Farris med grapefruktsmak
1,5 l rosa grapesoda
isbiter
jordbær i skiver
kiwi i skiver

Alt blandes i en bolle rett før servering.
Her kan du variere og lage din egen vri med for eksempel eplejuice og hvitvin.

Ingers greske variant

5 store tomater i skiver
10 gule cherrytomater i skiver
1 stor løk i skiver
150 g brokkoli i små buketter
fetaost i terninger, gjerne marinert
nykvernet pepper
2-3 ss olivenolje
1-2 ss vineddik

Bland alle ingrediensene og ha de i en vid bolle eller på et fat. Hell olje og eddik over og kvern pepper på rett før servering.

Stines pastasalat med eple
3 dl lettrømme
2 ss ravigottesaus
finhakket basilikum
100 g kokt pasta
1 eple i terninger
100 g skinke i strimler
1 rød paprika i terninger
½ agurk i halve skiver
½ løk i terninger
salt
pepper
pinjekjerner

Bland lettrømmen og ravigottesaus og løft de øvrige ingrediensene i og anrett salaten på et fat.

Gunillas blomkål spesial
1 beger yoghurt naturell
3 ss appelsinjuice
1 blomkålhode
2 båter vannmelon
1 bunt rucculasalat

Lag dressing av yoghurt naturell og appelsinjuice. Smak til med salt og pepper. Bland ingrediensene til salaten og server dressing ved siden av.

Astrids potetsalat
2 ts dijonsennep
2 dl olivenolje
1 dl vineddik
1 fedd knust hvitløk
½ ts salt
litt pepper
10 kalde kokte poteter i skiver eller terninger
1 liten bunt vårløk i strimler
2 kokte egg i båter
1 gul paprika i strimler

Lag dressingen og bland de øvrige ingrediensene i. Salaten kan med fordel lages i god tid før servering slik at den får tid til å godgjøre seg.

Steinars franske blanding
1 hode lollorosso
1 hode isbergsalat
2 bunter rucculasalat

Vask salaten godt. Riv den i biter. Bland alle salattypene i en bolle. Server olivenolje og vineddik ved siden av.

Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Fotograf: Astrid Hals
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her