Finalistene klare til NM for amatørkokk 2006

Finalistene i NM for amatørkokk 2006 er funnet - kom og se den spennende finalen 19. august!
Redaksjonen
12 Juni 2006 - 13:00
 Mathias Disen (29) fra Oslo og Finn Henning Stokke (65) fra Stavanger, er av juryen plukket ut som de to finalistene i årets NM for amatørkokk . Bli med og se den nerveprirrende finalen under Aker Brygge matfestival , lørdag den 19. august klokken 14.
 
Gourmetretter med sei
Kandidatene har sendt inn sine beste oppskrifter basert på en av våre aller beste matfisker - sei. Les mer om de to kandidatene her   (klikk).
 
Finalen arrangeres som en kokkekamp mellom de to finalistene, som blir hjulpet av Verdensmester i kokkekunst 1999; Terje Ness (Haga Restaurant) og Norges Bocuse d'Or-kandidat 2007; Sven Erik Renaa (Gastronomisk Institutt).
 
 Finalistenes smakfulle oppskrifter finner du nedenfor.
 
Fantastiske premier
De to finalistene kjemper ikke bare om heder og ære, men også et vell av flotte premier. Norgesmesteren vinnner en tur til Cognac for to som gjester hos Bache-Gabrielsen, mens begge finalistene blir premiert med et utvalg kjøkkenutstyr fra eksklusive Lagostina til en verdi av over 8500 kroner
 
De to beste oppskriftene i tillegg til finalistene blir også premiert. Se nederst i artikkelen for flere detaljer om hva du kan vinne .
 
 Finaleoppskriftene
Klikk inn på de to finaleoppskriftene under og se hvilke kreasjoner finalistene skal lage under finalen.
 
Finn din favoritt og legg turen til Aker Brygge lørdag 19. august klokken 14 for denne spennende finalen!
 
Finalen i NM for amatørkokk er nå avholdt - les mer om resultatene ved å klikke her .
 
 
Mathias Disen: Hey, hey Sunshine
Juryen har i tillegg til de to finalistene plukket ut følgende oppskrifter som vil bli premiert med et ekslusivt sett med kjeletøy fra Lagostina :
 
Odd Hagenes - Seiimbocca
Morten Myhre - Pollachius Tropicana
Juryens sammensetning
Årets faglige jury ledes av vår egen Aase E. Jacobsen , ansvarlig redaktør for Apéritif. 
 
Med seg i juryen har hun Rune Pal , Brasserie Blanche og Tobias Nygren , Dekanus Restauranthögskolan Grythyttan.
 
Les mer
Nedenfor kan du lese litt om fjorårets amatørkokk-konkurranse samt sjekke ut konkurranseregler, premier og liknenede.
 
 
NM for amatørkokk 2005
Paul sine mandler
Paul Goring, londoner bosatt i Trondheim, vant NM for amatørkokk 2005 med sin smaksrike kombinasjon av ørret og mandler.
 
Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
(Denne informasjonen finner du også i venstremenyen)
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her