Flere nyheter i utelivs-Oslo

Flere nyheter i utelivs-Oslo

Oslofolk får flere utesteder å velge mellom i høst. Her er oversikten.
17 September 2013 - 14:07

Det er osloby.no som har sjekket hovedstadens utelivskartet slik det ser ut ved inngangen til den mørke årstiden. Her er noen av nykommerne.

Dørene til Torggata Frukt & Tobakk i Torggata 18 er åpnet. Der får du kaffe på dagtid og vin og fingermat på kveldstid. Det er folkene bak Turkish Delight og Badstugata som står bak. Helsingborg-baserte Koppi leverer kaffen.

I de gamle lokalene til Hells Angels-puben Rubber Chicken i Rosteds gate på Fredensborg finner du nå restauranten Pjoltergeist. To kelnere, en kokk og en møbelsnekker har erfaring fra steder som Gaasa, St. Lars, Brasserie Blanche og Ylajali, og nå skal de servere asiatisk mat og pjoltere. De siste lages av bartenderne Benjamin Lee og Anders Bakke fra baren Morgenstierne i overetasjen på Tranen.

LES OGSÅ: Økonomisk bakrus for stjernerestauranter

Snart åpner også et nytt «taquería», Taco Republica, på hjørnet av Torggata-Osterhaus’ gate.

Sommeren bød også på nykommere i utelivs-Oslo, skriver osloby.no. Grisen bar, kafé og restaurant holder til i de gamle lokalene til Vertshuset Oskar Braaten i Torshovgata 2. Der står burgere, sandwicher og salater samt øl og whisky på menyen. Kjøkkenet bygges imidlertid ut, og menyen vil bli utvidet i løpet av høsten.

Tapasrestauranten Promenaden mat & vinhus er åpnet på Sørengautstikkeren, mens burgerfolket kan se fram til åpningen av Burger Bar i Folketeaterpassasjen i november.

LES OGSÅ: Sushikrig på Tjuvholmen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her