Flere spanjoler til Oslo

Spanske turister strømmer til Oslo som aldri før. I juni tok 25 prosent flere spanjoler inn på hovedstadens hoteller sammenlignet med samme måned i fjor.

- De synes det er kjempefint å være her. Jeg tror mange oppfatter det som veldig eksotisk, sier driftssjef i VisitOslo, Katrine Mosfjeld.
 
Hun tror at trenden bare vil fortsette.
 
- Hovedmengden av spanjoler vil komme i august. Da vil de store tallene komme, sier Mosfjeld til NRK.
 
Mer reklame
Det er økt reklamevirksomhet og billigere og bedre flyforbindelse som er hovedårsakene til at flere spanjoler har latt seg lokke til Oslo.
 
Direkteruter
- Nå er så det mange direkteruter mellom Oslo og forskjellige destinasjoner i Spania. Når det åpner en ny rute fra Norge til Spania åpnes det jo samtidig en rute fra Spania til Oslo, sier Mosfjeld.
Fulle hoteller
Men det er ikke bare spanjoler som har gjort at presset på Oslos hoteller var stort i juni. Tallet på tilreisende fra Øst-Europa, Latin-Amerika og Korea har gått rett til værs.
 
- Juni 2007 har vært eventyrlig. Gjennomsnittsbelegget på hotellene i hovedstaden var på 85,4 prosent. Det betyr at det var mer eller mindre fullt i Oslo hele juni, kanskje med unntak av natt til mandag, sier Mosfjeld.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen