Matkurs og vinkurs

Vinkurs 2. mai i Oslo

Forbered deg til en etterlengtet 17. mai-feiring med en smaking av de beste champagner

Forbered deg til en etterlengtet 17. mai-feiring med en smaking av de beste champagner

Etter flere år ser vi endelig frem til en ordentlig 17. mai-feiring! Vi inviterer derfor til en storslagen smaking med det ettertraktede champagnehuset Maison Leclerc Briant.
16 Februar 2022 - 15:15

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

I en av verdens prestisjefylte vinregioner, Champagne, finner vi det som i dag anses som en av de mest spennende produsentene – Maison Leclerc Briant. Her lages champagner som er særdeles delikate og vinøse, med flott fruktighet og en tydelig mineralsk stil.
Det at de får til dette er mye takket være deres årelange bærekraftige tilnærming. Leclerc Briant begynte nemlig allerede på 1940-tallet å jobbe helt uten bruk av kjemikalier både i vinmarkene og i kjelleren, og på 50-tallet var vinhuset blant de aller første champagneprodusentene som la om til biodynamisk praksis. Dette gjorde dem til pionerer og ett etter ett fulgte andre champagnehus etter.

Leclerc Briant Vinmark
En av Leclerc Briants mange vinmarker


I år er det 150 år siden Lucien Leclerc grunnla huset, og dermed er det stor grunn til å feire. Dagens Maison Leclerc Briant oppsto dog først 2 generasjoner senere som et champagnens kjærlighetsbarn da Bertrand Leclerc og Jaqueline Briant giftet seg i 1955.
Etter lang tid med stødig drift så husets fremtid plutselig usikker ut da Pascal Leclerc gikk bort i 2010, men heldigvis kom nye eiere og ny kjellermester inn i bildet og huset opplevde en renessanse. Året 2022 er dermed et ekstra stort merkeår, da det også er 10 år siden produsentens gjenoppstandelse i en ny æra. I dag drives huset av Frederic Zemeitt og med på laget er den dynamiske kjellermesteren og vinmakeren Herve Jestin, som regnes som den fremste innenfor biodynamisk dyrkning og vinmaking i Champagne.

Se hva Apéritif mener om Leclerc Briants viner

Gjennom alle disse fasene og årene har Leclerc Briant holdt på sin høye kvalitet og produsert viner som er elegante, friske, komplekse, og ikke minst matvennlige. Denne kvelden skal vi smake på blant annet Leclerc Briant Brut Réserve som imponerer med sin kompleksitet og fruktighet, og elegante, lagringsdyktige Leclerc Briant Millesime Extra Brut. Det vil også bli servert en liten overraskelse, så her er det bare å glede seg.

Dette er den perfekte anledning til å oppleve produsenten på nært hold, finne de rette vinene til årets store dager som vi omsider får lov til å feire med brask og bram, og attpåtil få mye kunnskap på kjøpet.

Leclerc Briant driver biodynamisk håndverk
Vinliste Leclerc Britant
Kveldens viner. Endringer kan forekomme. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her