Matkurs og vinkurs

Vinkurs 2. mai i Oslo

Forbered deg til en etterlengtet 17. mai-feiring med en smaking av de beste champagner

Forbered deg til en etterlengtet 17. mai-feiring med en smaking av de beste champagner

Etter flere år ser vi endelig frem til en ordentlig 17. mai-feiring! Vi inviterer derfor til en storslagen smaking med det ettertraktede champagnehuset Maison Leclerc Briant.
16 Februar 2022 - 15:15

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

I en av verdens prestisjefylte vinregioner, Champagne, finner vi det som i dag anses som en av de mest spennende produsentene – Maison Leclerc Briant. Her lages champagner som er særdeles delikate og vinøse, med flott fruktighet og en tydelig mineralsk stil.
Det at de får til dette er mye takket være deres årelange bærekraftige tilnærming. Leclerc Briant begynte nemlig allerede på 1940-tallet å jobbe helt uten bruk av kjemikalier både i vinmarkene og i kjelleren, og på 50-tallet var vinhuset blant de aller første champagneprodusentene som la om til biodynamisk praksis. Dette gjorde dem til pionerer og ett etter ett fulgte andre champagnehus etter.

Leclerc Briant Vinmark
En av Leclerc Briants mange vinmarker


I år er det 150 år siden Lucien Leclerc grunnla huset, og dermed er det stor grunn til å feire. Dagens Maison Leclerc Briant oppsto dog først 2 generasjoner senere som et champagnens kjærlighetsbarn da Bertrand Leclerc og Jaqueline Briant giftet seg i 1955.
Etter lang tid med stødig drift så husets fremtid plutselig usikker ut da Pascal Leclerc gikk bort i 2010, men heldigvis kom nye eiere og ny kjellermester inn i bildet og huset opplevde en renessanse. Året 2022 er dermed et ekstra stort merkeår, da det også er 10 år siden produsentens gjenoppstandelse i en ny æra. I dag drives huset av Frederic Zemeitt og med på laget er den dynamiske kjellermesteren og vinmakeren Herve Jestin, som regnes som den fremste innenfor biodynamisk dyrkning og vinmaking i Champagne.

Se hva Apéritif mener om Leclerc Briants viner

Gjennom alle disse fasene og årene har Leclerc Briant holdt på sin høye kvalitet og produsert viner som er elegante, friske, komplekse, og ikke minst matvennlige. Denne kvelden skal vi smake på blant annet Leclerc Briant Brut Réserve som imponerer med sin kompleksitet og fruktighet, og elegante, lagringsdyktige Leclerc Briant Millesime Extra Brut. Det vil også bli servert en liten overraskelse, så her er det bare å glede seg.

Dette er den perfekte anledning til å oppleve produsenten på nært hold, finne de rette vinene til årets store dager som vi omsider får lov til å feire med brask og bram, og attpåtil få mye kunnskap på kjøpet.

Leclerc Briant driver biodynamisk håndverk
Vinliste Leclerc Britant
Kveldens viner. Endringer kan forekomme. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag
Dagens rett

Disk opp med noe lettlaget eksotisk til middag

Vi snakker om en karriduftende gryte med masse frukt som ananas og mango.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her