Forfriskende godt nyttår

Her er to veldig gode alternativer til årets siste skål.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

E. Michel Extra Brut (80520) er intet mindre enn årets aller beste champagnekjøp. Drøyt to hundre kroner for så komplekse saker er nærmest latterlig. Men vi tar selvsagt imot med åpne armer. Etter åtte år på bunnfallet før omkorking har den utviklet en imponerende mousse og et flott lagret preg.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Best inne
Den er derfor klar til å nytes, men ikke helt uten refleksjon eller matfølge, gjerne smaksrike forretter med lyst kjøtt , kaviar , rakefisk eller hummer . Den er nemlig for god til å serveres ute i mange kuldegrader og i dårlige glass.

Da kan du heller ta med en langt rimeligere og like knusktørr musserende, nemlig Davenne Crémant de Bourgogne Extra Brut (10491) . Den byr på utrolig fine bobler og god karakter for pengene. Også denne egner seg til mat, men da mer i retning skalldyrsalat .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

E. Michel Premier Cru Extra Brut

Produsent:
E. Michel
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
379,90 kr
Varenummer:
8052001
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Extra Brut

Produsent:
Clotilde Davenne
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bourgogne
Pris:
184,90 kr
Varenummer:
1049101
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen