Fortviler over «horribel» skjenkestraff

Fortviler over «horribel» skjenkestraff

Palace Grill/Bakgården Skaugum må stenge en uke i toppsesongen. Det svir for eier «Jonna» Messel.

Palace Grill-eier Jon Arthur Messel fortviler over Oslo kommunes skjenkeregime, skriver Dagens Næringsliv.

I slutten av måneden må han stenge utestedets populære bar midt i høysesongen som straff for overskjenking. Fra mai til september strømmer gjestene til Skaugum ved Solli plass i Oslo.

– Jeg synes det er en horribel straff, sier Messel til DN.

Kontrollører fra næringsetaten har i løpet av to år avdekket tre tilfeller av skjenking av overstadig berusede personer. I Oslo er regelen at dette gir grunnlag for inndragning. I fjor hadde Palace Grill besøk av kontrollører 13 ganger.

Messe mener regelverket i altfor stor grad vektlegger skjønn og synsing. Han har fagbrev som kokk, hotellfagskole og har drevet Palace Grill i 25 år.

– I dag er kravene til å drive utested en vits. Det har gjort at vi har fått endel useriøse aktører i bransjen. Det er mange som bare spekulerer i å drive et år eller to og stikke pengene i lommen, sier Messel til avisa.

LES OGSÅ: Oslo vil ha slutt på grisefylla

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen