Fransk hvitt røverkjøp

Sauvignon blanc med et anstrøk av Chablis heter Saint-Bris, og denne utgaven er i tillegg et knallkjøp.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Clotilde Davenne Saint Bris 2012 (56908) er rett og slett et funn til prisen. Men ikke bare er den god vinvaluta, den har også mye karakter fra jordsmonnet druene har vokst i. Som i dette tilfellet vil si svært kalkholdig jord, av typen Kimmeridge , den samme som i Chablis' beste vinmarker.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Som i Chablis
Det fossilrike jordsmonnet gir sammen med sauvignon-druen en karakter som ikke er så ulik den vin finner i Loire, i Pouilly-Fumé, litt lenger sørvest. Røyk og flint men også veldig god syre og frukt.

En i sannhet flott vin til alt av sjømat. Den tåler, takket være 2006' rike frukt, sågar en del krydder.

Og vil du ha enda mer av alt, finnes vinen i en Vieilles Vignes-utgave som har en imponerende kraft.

Det er vanskelig å forstå at disse perlene er så vidt lavt priset, men det gjelder generelt for Saint Bris, og det til tross for at appellasjonen kun teller 100 hektar totalt.

Ingen novise
Det har nok noe med at Saint Bris først fikk sin AOC-status i 2001, og ble opphøyet fra bordvin til den i dag nærmest uinteressant betegnelsen VDQS så sent som 1974.

Men Saint Bris-sauvignonen er ingen novise i vinsammenheng av den grunn. For i tidligere tider var vinene herfra langt mer ettertraktet. Det skyldes beliggenheten ved elven Yonne som førte hele produksjonen direkte til det umettelige Paris-markedet.

Saint Bris er i dag sterkt knyttet til Chablis ved at flere produsenter har parseller her, omtrent bare for moro, slik som Clotilde Davenne . Som selvsagt praktiserer sin økologiske tilnærming også i Saint Bris.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Clotilde Davenne Saint Bris 2012

Produsent:
Clotilde Davenne
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
134,90 kr
Varenummer:
56908
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Clotilde Davenne Saint-Bris Vieilles Vignes 2006

Produsent:
Clotilde Davenne
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
225,00 kr
Varenummer:
56906
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen