Frelst kveite à la Rosa
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
På enkelte delikatesse-/innvandrer-butikker, kan du kjøpe ferdig rosegele. Hvis du sverger til å lage den selv, men sesongen byr på liten blomsterprakt, kan du også lage geleen på basis av rosesirup, som du også får kjøpt på de samme butikkene.
Ris skylles (ikke hurtigris). Sauter risen i olje i en gryte - ca 5 minutter. Hell av overflødig olje. Tilsett den grønne mosen og sauter dette sammen i ca 2 minutter. Tilsett salt, pepper og en liten dasj muskat. Tilsett kokt vann, rør sammen, kok opp, demp varmen og la småkoke under lokk til risen er ferdig.
Når risen er ferdig tilsettes litt mer hakket frisk løk, chilis (én i hvert "tårn" - husk å ta ut frøene) samt parmesan. Blandingen fylles i kopper i passende "tårn/porsjonstørrelse".
Sett til siden. Du velger selv om du vil ha risen kald, lunken eller varm ved servering.
Sendt inn av Hanne Utigard
Foto: Svein Utigard
Drikke som passer til denne oppskriften
Dette er oppskriftskonkurransen der alle kan delta og alle kan vinne. Send oss din beste oppskrift der kveite er hovedingrediens. Ellers står du helt fritt til hva retten skal inneholde og om kveita skal kokes, stekes eller grilles. Med andre ord, alle muligheter til å bruke kreativiteten og til å komponere en deilig rett. Hvis du da ikke likeså godt låner mors gode gamle oppskrift.
Det er VG Nett og aperitif.no i samarbeid med Gastronomisk Institutt og
Eksportutvalget for fisk som arrangerer oppskriftskonkurransen. En jury bestående av blant annet landlagskokker plukker ut to finalister. De møtes til kokkekamp i Oslo Spektrum under messen All verdens vin 19. september.
De skal imidlertid ikke kjempe alene. Med seg får de hver sin superkokk fra Gastronomisk Institutt. En meget kompetent jury kårer den beste kveiteoppskriften og
sender dermed vinneren med følge til vingården Viña La Rosa i Chile.
Rett etter konkurransen kan publikum smake på kveita og lære hvordan de skal kombinere fisk og vin. Det er den kjente tv-kokken Ole Martin Alfsen fra Gastronomisk Institutt som serverer både kveite og vin.
Du må sende inn oppskriften din innen 1. september. Vil du sende med et bilde av retten har du alle muligheter til det. Men det er ingen betingelse for å delta.
Hver dag mens konkurransen pågår presenterer vi en av lesernes oppskrifter både på VG Nett og her på aperitif.no.
Her kan du sende inn din egen konkurranseoppskrift