Matkurs og vinkurs

Vinkurs 18. april i Oslo

Smak hele spekteret fra Burgund og lær deg hvorfor vinene herfra har så høy status

Smak hele spekteret fra Burgund og lær deg hvorfor vinene herfra har så høy status

Smak hele 12 viner fra herlige Burgund. Du får oppleve elegante hvitviner og lekre rødviner fra topp vinmarker.
30 Juli 2016 - 02:22

Burgund regnes ikke uten grunn som ett av verdens beste vinområder.

Med perfekt forhold for vindyrking med det riktige jordsmonnet og optimal beliggenhet for vær og vind, lages det røde og hvite viner i verdensklasse i hele Burgund.

Områder som Côtes de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise og Mâconnaise er berømte for sine uttrykksfulle viner laget av druetypene pinot noir og chardonnay.

Smak hele 12 Burgundviner fra ulike vinmarker og årganger

Denne kvelden får vi besøk av Nicolas Potel fra Domaine de Bellene/Maison Roche de Bellene, han gir deg innblikk i Burgunds fantastiske viner. Du lærer hva som skiller Burgund fra andre vinområder, områdets historie og hvordan vinene lages i dag.

Her får du virkelig kjenne hvor stor innvirkning jordsmonnet har på vinene når vi smaker elegante hvitviner og delikate røde burgundere fra ulike vinmarker og årganger. 

Gå ikke glipp av denne smakingen med ypperlige viner fra Burgund - ta med venner, din kjæreste eller kollegaer for en enestående vinaften.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her