Drikke
Frisk og karaktersterk hvitvin i boks

Frisk og karaktersterk hvitvin i boks

Denne superfriske rieslingen kan bli en av sommerens slagere blant boksvinene.
Aase E. Jacobsen
29 Mai 2013 - 06:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Weingut Von Winning er en av mine favorittleverandører av riesling. Tørr og slank med strålende mineralkarakter preger vinene derfra, og nå også i boksutgave.

Slank og lekker

Von Winning Riesling 2013 (4920)er frisk og lekker på den slanke siden. Den er derfor en veldig god representant for 2012-rieslingen som oversvømmer markedet i disse dager, i både flaske og boks.

Dette er vinen du skal helle over i karaffel en halvtime før den skal nytes. Det kan den både med og uten matfølge, men ikke sett for krydret mat på bordet. Den trives bedre sammen med sjømat eller grønnsaksretter med krem- eller smørsaus enn sushi eller chilinøtter.

Naturlig tilnærming

Von Winning som holder til i Pfalz, nærmere bestemt Deidesheim, er en veldig «naturnær» og tradisjonsbunden produsent. Vinmarkene er like tett beplantet som for 100 år siden, hvilket betyr 9500 planter per hektar.

Les mer om Deidesheim

Her brukes verken plantevernmidler eller kunstgjødsel, ei heller kopper(sulfat) som er så vanlig, også blant økologiske produsenter, for å bekjempe meldugg.

Kun naturgjær

Gjæringen finner sted i eikefat - uten tilsetting av gjær - og vinene stikkes ikke om før tapping. Dermed oppnås en «kremete» munnfølelse. Dessuten er filtreringen minimal.

Les mer om Pfalz

Von Winning har en stor portefølje av viner, også i Norge. Av i alt fem grosses gewächs-er, er fire å få tak i her til lands, men tre av dem kun i spesialbutikk. Den fjerde, Von Winning Kalkofen GG Riesling Trocken 2011 (1406), er i BU og er sågar det beste kjøpet.

Mye kalk

Kalkofen i Deidesheim har ikke den samme stjernestatusen som Von Winning Kirchenstück GG 2011 (369101)og Von Winning Pechstein GG 2011 (363101)i nabolandsbyen Forst, men har en veldig god posisjon (sørvendt og beskyttet av en mur mot nord) og jordsmonn (mye kalk som navnet antyder) for å gi riesling med karakter og potensial. 309 kroner for denne vinen er et kupp.

Les mer om Forst

Von Winnings øvrige viner på lavere nivå er også supre kjøp. Spesielt byr Von Winning Win Win Riesling 2011 (95898)på imponerende god vinvaluta til 150 kroner. Det er uansett umulig å bomme når du ser den karakteristiske etiketten til von Winning.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Andre viner på polet fra von Winning:

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her