Frisk pust fra øst

Denne vinen har overlevd kraftige fall i etterspørselen etter vin fra produksjonslandet. Og det er ikke rart for den byr på usedvanlig god vin tatt prisen i betraktning. Perfekt som aperitiff eller til forretter med fisk eller skalldyr - spesielt når du har invitert mange til bords.

Pomorie Barrel Fermented Chardonnay 1999 (varenr. 13579) er altså fra Bulgaria. For noen år siden vår viktigste leverandør av rimelige rødviner, men som hardt og brutalt ble forlatt da chilenske bag-in-box-viner overtok scenen. Norske vinkonsumenter er ikke veldig lojale har de siste årene vist. Det skal en del til før folk strømmer tilbake til bulgarske rødviner igjen. Det første som må skje, selvfølgelig i tillegg til at prisen er riktig, er at restlagerne fra storhetstiden byttes ut med ung og frisk vin.

For det er det ukens vin skårer på. Siste årgang og fortsatt frisk i smaken. Samt en meget gunstig pris. Kroner 81,90 er rimelig for denne rene og fruktige vinen fra vinområdet Pomorie som ligger ved Svartehavskysten helt ute ved grensen. Mange norske solhungrige nordmenn tilbringer noen uker i feriebyene langs kysten, for her er klimaet relativt varmt, hvilket garanterer modne druer. Men druene får også tilstrekkelig lufting gjennom fra havet. Derfor har denne chardonnayen god friskhet.

Barrel Fermented betyr at den er gjæret i fat. I dette tilfellet er det 2-4 år gamle fat som produsenten importerer fra Burgund. Resirkulering av fat er et kjent fenomen - ikke bare i Bulgaria - og gir en vin som denne en svært harmonisk touch av fat.

Pomorie Barrel Fermented Chardonnay 1999 er en anvendelig vin i det den kan drikkes så vel uten mat som til maten: Forretter eller lettere hovedretter med fisk og skalldyr. Og nydelig til østers.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få
det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med
Telenor Link til byr Apéritif deg det.
 
Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.
 
Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.
 

Ukens vin på wap
Ukens vin finner du direkte ved å gå til: http://www.aperitif.net/ukensvin.wml eller til Telenor Mobils nye wap-portal www.djuice.com og så deretter til markedsplass.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen