Ukens ostekake lages med en fromasj av cottage cheese og kirsebæryoghurt. Trenger du en kake til det store koldtbordet er den midt i blinken ettersom den faktisk ikke bare kan men bør lages i god tid før den skal serveres.
Og hvis du foretrekker en annen yoghurtsmak er det jo ingen lov mot å eksperimentere.
Hver torsdag serverer vi deg ukens kake , Apéritifs rykende ferske spalte.
Frisk ostekake
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Du trenger en rund kakeform, 22 cm i diameter, eller flere mindre. Det tar noen timer før ostefromasjen er stiv, så lag gjerne kaken kvelden før den skal serveres.
Smelt smør i en stekepanne. Tilsett kjekssmuler og stek blandingen gyllenbrun.
Sett ringen til kakeformen på et serveringsfat og trykk kjeksblandingen ut i denne.
Lag sitrongelé etter anvisning på pakken, men med halv vannmengde.
Avkjøl, men ikke la den stivne. Er uhellet ute kan du varme den forsiktig opp igjen.
Bland cottage cheese, yoghurt og eggeplommer i en food processor og tilsett i den avkjølte geleen.
Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig inn til slutt.
Hell ostefromasjen over kjeksbunnen i formen og la kaken stivne i kjøleskapet.
Rett før servering pynter du kaken med sitronmelisse og gjerne bær eller frukt.
Det kan være lurt å bruke food processor til å knuse kjeksene.
Lyst på en annen ostekake? Her er 35 andre du kan velge
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av TINE
Foto: TINE