- Frykter "utflagging" av norske arbeidsplasser til Sverige

(Oslo 15.05.03) Samtidig som regjeringen legger frem sitt forslag til Revidert Nasjonalbudsjett øker grensehandelen dramatisk. - I en situasjon med økende arbeidsledighet er det urovekkende at regjeringen nå sitter stille og ser på at grensehandelen øker
Redaksjonen
16 Mai 2003 - 11:32

I følge beregninger fra VBF forventer man at årets grensehandel med vin og brennevin vil øke med over 25 % og  foreningen forventer at norske grensehandlene bare på Systembolaget vil legge igjen mer enn en milliard norske kroner. 

-En av konklusjonene til det regjeringsoppnevnte Ekspertutvalget for grensehandel var at man kan forvente en sterk økning i grensehandelen i tiden som kommer. Dette skjer fordi våre naboland planlegger å tilpasse sine avgiftene ytterligere til nivået i EU og er en utvikling som forventes etter at grensehandelen allerede har økt betydelig de siste 5 årene. Hvis ikke Stortinget nå tar ansvar og iverksetter tiltak for å bremse denne utviklingen er det helt klart dette vil føre til at ytterligere arbeidsplasser og skattekroner flyttes fra Norge til Sverige, sier Ivar Amundsen    
Grensehandelen er et alvorlig økonomisk problem som tapper Norge for både arbeidsplasser og skatteinntekter. Det er i særstilling kjøtt og alkohol som lokker folk over grensa, og dette betyr at de norske grensefylkene har en arbeidsløshet som i stor grad ville vært unngått dersom norske varer hadde en pris som lå nærmere svensk prisnivå, uttaler formann Ivar Amundsen i VBF.

Kontakt informasjon
Ivar Amundsen, formann VBF. Tlf. (a) 23 26 10 10.     Tlf (mob) 908 22 850.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her