Fyrig spanjol

Ukens vin er en spanjol med mye mer karakter enn du vanligvis får for en drøy hundrelapp. Dessuten er den super til grillmaten.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Terre Grande Reserva 2002 (47017) er som skapt for grilling i Norge. Masse smak, tydelig spansk karakter (les fatkrydder), god fylde og varme som kommer godt med hvis det skulle bli litt hustrig utover kvelden. Blandingen av monastrell, garnacha tintorera og syrah gir en vin med dyp farge, parfymert bærpreg med endel krydder og godt med tanniner, om enn ikke harde, samt det karakteristiske innslaget av bitre bær som krekling og kirsebær. Topp følge til rustikk mat som grillet rødt kjøtt med røft tilbehør.

En moderne spansk vin langt fra mange av de smådvaske spanske storselgerne som er vel verd en eller to ekstra tiere sammenlignet med hva du vanligvis ville spandere på grillfesten. Produsenten Bodegas Piqueras er med andre ord like seriøs med sine moderne tolkninger som med sine mer klassiske cuvéer.

En annen vellykket nyvinning som både er tidsriktig og prisgunstig er Castillo de Almansa Syrah Rosé 2005 (44976) . En relativt kraftig rosé som ikke skjuler sin opprinnelse (varmt klima) for her er det masser av søte frukttoner som fullmodne jordbær, tropisk frukt, særlig banan samt sitrus. Fargen er dyp rosa med blåskjær. Duften er svært beaujolais nouveau-aktig og smaken er ikke langt unna en saftig rødvin for her er det god bitterhet og en smule tanniner, men avslutningen er avslørende rosétypisk med mye jordbær og tropisk frukt. En klar rosé som trenger mat ved siden av seg, og vil være et godt alternativ til grillfestens lyse kjøttslag samt til salater med kylling eller kaldt rødt kjøtt som roastbiff.
 

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen