Gå på kurs hos proffene

Gastronomisk Institutt arrangerer kurs for kokker og kelnere. Nå åpner instituttet dørene for deg som privatperson. Du møter de samme proffe lærekreftene som folket i restaurantbransjen, og det kreves ingen forkunnskaper fra deg som vil være med.
Redaksjonen
30 Oktober 1998 - 23:58

Har du lyst å lære mer om mat og drikke? Få nye idéer om matlaging, oppbevaring, anretning og kombinasjoner? På instituttets kurser får du en vell av lærdom som du enkelt kan ta med deg hjem til ditt eget kjøkken. Alle kurs avsluttes med en uformell prat over maten vi har laget - gjerne med god drikke til. Her er Gastronomisk Institutts tilbud til deg.
Kurssteder i Stavanger og Oslo
Vi arrangerer kurs i Stavanger og Oslo. Alle kursene i Stavanger avholdes på Gastronomisk Institutts prøvekjøkken
på Høgskolen i Stavanger, avd. Norsk Hotellhøgskole, Ullandhaug. Skal du på kurs i Oslo, møter du opp i våre lokaler i Økern Torgvei 30.
 
Kursoversikt våren 1999
Stavanger
Ikke bare bananer... - et kurs om sunnere kosthold
Kursholder: Gastronomisk Institutt
Tidspunkt: 11-12 januar i Stavanger
Pris kr 1 500
Det meste om det beste...
- grunnleggende kokekunst
Kursholder: Gastronomisk Institutt
Tidspunkt: 3-5 februar i Stavanger
Pris kr 1 900
Kiellandske menyer
Kursholder: Morten Schakenda
Tidspunkt: 11-12 februar i Stavanger
Pris kr 1 700 for to kvelder og 950 for en kveld
Det gode liv i Syd-Europa
Kursholdere: Jan Helge Didriksen og Landslagskokk Morten Schakenda
Tidspunkt: 7-9 april i Stavanger
Pris kr 2 100
Alt du vil vite om vin men ikke tør spørre om...
Kursholdere: Tore Bruland og Craig Whitson
Tidspunkt: 28-30 april i Stavanger
Pris kr 2 900
 
Jorda rundt med åpen munn
Kursholder: Gastronomisk Institutt
Tidspunkt: 16 april i Stavanger
Pris kr 950
Fingermat som i Spania
Kursholder: Gastronomisk Institutt
Tidspunkt: 11 juni i Stavanger
Pris kr 950
 

Oslo
 
Fjernsynskjøkkenet live
Kursholdere: Ingrid Espelid Hovig og landslagskokk Morten Schakenda, Gastronomisk Institutt
Tidspunkt: 16 mars i Oslo
Pris kr 1 050
Ikke bare bananer... - et kurs om sunnere kosthold
Kursholder: Gastronomisk Institutt
Tidspunkt: 11-12 januar i Oslo
Pris kr 1 500
Det meste om det beste... - grunnleggende kokekunst
Kursholder: Gastronomisk Institutt
Tidspunkt: 3-5 mars i Oslo
Pris kr 1 900
Mat og vin i perfekt kombinasjon
Kursholdere: Landslagskokk Terje Ness, kjøkkensjef på Bagatelle og Christer Berens, Norges beste vinkelner i 1995 og 1996, restaurantsjef på Restaurant Bølgen & Moi
Tidspunkt: 19 februar i Oslo
Pris kr 1 400
Italia som på Acqua
Kursholder: Kjell Arne Johnsæter, kjøkkensjef på Restaurant Acqua
Tidspunkt: 19 mars i Oslo
Pris kr 950
Jorda rundt med åpen munn
Kursholder: Gastronomisk Institutt
Tidspunkt: 23 april i Oslo
Pris kr 950
Alt du vil vite om vin men ikke tør spørre om...
Kursholdere: Christopher Moestue
Tidspunkt: 28-30 april i Oslo
Pris kr 2 900
Grillkokkens hemmeligheter
Kursholder: Gastronomisk Institutt
Tidspunkt: 7 mai i Oslo
Pris kr 950
Fingermat som i Spania
Kursholder: Gastronomisk Institutt
Tidspunkt: 11 juni i Oslo
Pris kr 950
 
Send skriftlig påmelding til:
Gastronomisk Institutt Stavanger
Postboks 2526, Ullandhaug, 4004 Stavanger.
Tlf. 51 83 37 85, faks 51 83 37 94,
epost gastro@gastronomi.no
Husk å oppgi følgende opplysninger
Kursets navn
Sted
Dato
Antall personer
Navn
Adresse
Postnr./-sted
Telefon dagtid
Send ingen penger nå.
Vi sender deg en giro som må være betalt senest to uker før kursstart. Det er et begrenset antall
plasser på kursene. Avbestillinger senere enn to uker før kursstart faktureres med 1/2 kursavgift.
Vi tar forbehold om endring av kursplanen. Ring oss gjerne dersom du har spørsmål.
Ingen kurs som passer?
Ta kontakt med oss om du ønsker eget kursopplegg, for eksempel for firma, foreninger o.l. Fortell
oss hva du trenger, så lager vi et opplegg tilpasset ditt behov.
Med vennlig hilsen
Gastronomisk Institutt
 
29.11.98

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
Ukens kake
Sjokoladefudge med pinjekjerner

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
Ukens kake
Sjokoladefudge med pinjekjerner

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her