Går det rundt for poldirektøren?

Kutt prisene på Polet og stopp noe av den ulovlige omsetningen. Lavere priser er god helsepolitikk, sier administrerende direktør Odd Grøholt i Vinmonopolet til Dagavisen. For mindre enn to uker siden ville han selv øke prisene på polet og sa ikke et ord
Redaksjonen
05 Oktober 1998 - 14:04

Det er ytterst vanskelig å forstå poldirektørens og hans plutselige bekymring for vår helse og illegal omsetning av alkohol. Da han selv for kort tid siden ville øke prisene på de rimelige og de dyrere vinene, skyldtes det at Polet etter sigende ikke tjente nok penger på disse produktene. Avansen må opp. Vi må tjene mer, var trolig parolen.. Nå vil han altså redusere avgiftene av helse- og kriminalpolitiske årsaker. Skal vi forstå ham slik at kriminaliteten ikke vil øke når Polet hever sin egen avanse? Bare hvis avgiftene går opp eller blir på stedet hvil. Er det slik at direktøren tror at folk vil ha forståelse for at Vinmonopolet må tjene mer og derfor avholder seg fra smuglervarer? Eller forstår Grøholt ikke at pris er pris for folk uavhengig av om den er sammensatt av avgifter eller høyere fortjeneste til Polet? Dagens utspill er et grelt eksempel på hvordan en bedrift, som i utgangspunktet er et alkoholpolitisk virkemiddel, ikke forstår markedsmekanismer. Dessuten er det henimot det parodiske at direktøren ikke selv forstår at han og det alkoholpolitiske virkemiddelet gjør seg selv til latter med sin argumentasjon som ikke fremstår som annet enn hul. Jan H. Amundsen Ansvarlig redaktør 05.11.98
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her