Med hvit sjokolade blir pannacottaen ekstra fyldig og kremet. Men også mektigere. Det er ikke sikkert alle orker et helt glass, da kan det være lurt å lage den i en større form. Dermed blir det nok til flere.
Ukens kake

Foto: (Dansukker.no)
La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet
Pannacotta er manges favoritt-dessert, med hvit sjokolade blant ingrediensene og marinerte jordbær på toppen smaker den himmelsk.
Aase E. Jacobsen
31 Juli 2025 - 11:00
Hvit sjokoladepannacotta med muscovadomarinerte jordbær

Fremgangsmåte
- Pannacotta: Finhakk den hvite sjokoladen, og legg den i en bolle.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
- Bland gelésukker, fløte og vaniljesukker i en gryte, og la koke i et 1/2 minutt.
- Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet ordentlig.
- Rør gelatinplatene inn i den varme fløten.
- Hell den varme røren over sjokoladen, og rør til en jevn røre.
- Hell over i glass, og sett i kjøleskapet i 1 time for å stivne.
- Marinerte jordbær: Skyll jordbærene, og skjær dem i biter.
- Legg dem i en bolle, og tilsett sukker og limesaft.
- La stå i ca. 30 minutter, slik at de trekker til seg mye smak.
- Ved servering legges de marinerte jordbærene på pannacottaen.
Flere deilige retter med Pannacotta du kan nyte
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå