Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 22. april

Glad i chablis? Da er dette vinsmakingen for deg
Foto: (Istock - karandaev)

Glad i chablis? Da er dette vinsmakingen for deg

Den 22. april inviterer vi til en unik vinsmaking hvor du får smake 10 viner fra et av verdens mest berømte hvitvinsområder, Chablis.
Mina Hovden
09 Februar 2024 - 11:56

Bli med når den anerkjente vinprodusenten, La Chablisienne, tar turen til Norge for å vise frem sine flotte viner og fortelle om den spennende historien som strekker seg helt tilbake til 1923. Norge er ett av de landene som drikker mest chablis per innbyggere, og ikke uten grunn.

Vi får simpelthen ikke nok av disse vinene, og når du tar en titt på listen over viner vi skal smake denne kvelden, ja, da skjønner du hvorfor.

Chablis-vinmarkene er noen av de eldste i Frankrike og gjennom mange år har det eksepsjonelle omdømmet til de hvite vinene, spredt seg til alle fire verdenshjørner. Vinenes unike karakter stammer fra jordsmonnet hvor vi finner store mengder fossiliserte østers kalt exogyra virgula.

Dette eksepsjonelle jordsmonnet, som finnes noen få andre steder i verden, gir terroiret og vinene sin mineralitet og finesse. Det er samtidig klassifisert i flere nivåer etter jordsmonn og vinmarkenes beliggenhet, petit chablis, chablis, premier cru og grand cru. Alt dette får du smake og mer til når Mélanie Audrouhin, Export Manager fra La Chablisienne, guider deg gjennom denne unike vinopplevelsen.

Vinmarken med det eksepsjonelle jordsmonnet Foto: La Chablisienne

Historien til La Chablisienne begynner som nevnt helt tilbake til år 1923. Under ledelse av abbed Balitrand slo en rekke vinbønder seg sammen for bedre å motstå de økonomiske vanskelighetene i perioden. Sammen, midt i Chablis-vinmarkene, skapte de en kooperativ vingård for å markedsføre vinene sine. Frem til midten av 1950-tallet leverte medlemmene av kooperativet sin produksjon til La Chablisienne, som da var ansvarlig for å lage blandingene og selge dem.

Etter hvert ble det bestemt at avlingen skulle leveres i form av ugjæret druemost, en særegenhet som har blitt varemerket til huset og gir det kontroll over vinfremstillingsprosessen.

La Chablisienne har møtt en rekke utfordringer som følger med i vindyrking og vinfremstilling, men i ekte pionerånd, har de aldri sluttet å utvikle seg. Det er det grundige arbeidet til alle involverte som gjør at vinene stadig forbedres med tiden.

Unn deg selv og noen du er glad i denne eksklusive smakingen med toppviner fra et av verdens mest berømte vinområder.

La chablisienne (550 x 700 px) (550 x 800 px).png [79.82 KB]

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Se alt det gode du kan bruke kinakål til
Guide

Se alt det gode du kan bruke kinakål til

Kinakål er en av de absolutt mest populære grønnsaker i de siste 40 årene, til tross for at den i dag også er en dels utskjelt grønnsak. Men den fortjener en langt bedre omtale. Prøv noen av oppskriftene du får her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her