Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 22. april

Glad i chablis? Da er dette vinsmakingen for deg
Foto: (Istock - karandaev)

Glad i chablis? Da er dette vinsmakingen for deg

Den 22. april inviterer vi til en unik vinsmaking hvor du får smake 10 viner fra et av verdens mest berømte hvitvinsområder, Chablis.
Mina Hovden
09 Februar 2024 - 12:56

Bli med når den anerkjente vinprodusenten, La Chablisienne, tar turen til Norge for å vise frem sine flotte viner og fortelle om den spennende historien som strekker seg helt tilbake til 1923. Norge er ett av de landene som drikker mest chablis per innbyggere, og ikke uten grunn.

Vi får simpelthen ikke nok av disse vinene, og når du tar en titt på listen over viner vi skal smake denne kvelden, ja, da skjønner du hvorfor.

Chablis-vinmarkene er noen av de eldste i Frankrike og gjennom mange år har det eksepsjonelle omdømmet til de hvite vinene, spredt seg til alle fire verdenshjørner. Vinenes unike karakter stammer fra jordsmonnet hvor vi finner store mengder fossiliserte østers kalt exogyra virgula.

Dette eksepsjonelle jordsmonnet, som finnes noen få andre steder i verden, gir terroiret og vinene sin mineralitet og finesse. Det er samtidig klassifisert i flere nivåer etter jordsmonn og vinmarkenes beliggenhet, petit chablis, chablis, premier cru og grand cru. Alt dette får du smake og mer til når Mélanie Audrouhin, Export Manager fra La Chablisienne, guider deg gjennom denne unike vinopplevelsen.

Vinmarken med det eksepsjonelle jordsmonnet Foto: La Chablisienne

Historien til La Chablisienne begynner som nevnt helt tilbake til år 1923. Under ledelse av abbed Balitrand slo en rekke vinbønder seg sammen for bedre å motstå de økonomiske vanskelighetene i perioden. Sammen, midt i Chablis-vinmarkene, skapte de en kooperativ vingård for å markedsføre vinene sine. Frem til midten av 1950-tallet leverte medlemmene av kooperativet sin produksjon til La Chablisienne, som da var ansvarlig for å lage blandingene og selge dem.

Etter hvert ble det bestemt at avlingen skulle leveres i form av ugjæret druemost, en særegenhet som har blitt varemerket til huset og gir det kontroll over vinfremstillingsprosessen.

La Chablisienne har møtt en rekke utfordringer som følger med i vindyrking og vinfremstilling, men i ekte pionerånd, har de aldri sluttet å utvikle seg. Det er det grundige arbeidet til alle involverte som gjør at vinene stadig forbedres med tiden.

Unn deg selv og noen du er glad i denne eksklusive smakingen med toppviner fra et av verdens mest berømte vinområder.

La chablisienne (550 x 700 px) (550 x 800 px).png [79.82 KB]

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her