God billigspanjol

Denne vinen byr på imponerende kvalitet tatt prisen i betraktning.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Viña Alta 2008 (59919) formelig strutter av fersk og knallren bærfrukt, uten at den havner i kategorien "bærsaft". Den har nemlig veldig mye av druenes gode fedme, og da snakker vi om garnacha og samsó som er det lokale navnet for carinena (carignan).

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Deilig esssens
Den bærer den noe upresise betegnelsen DO Catalunya, men kommer fra svært trygge kilder. Epicure Wines med Franck Massard fungerer som en agent for dyktige og "jordnære" spanske produsenter. Vår vin er laget av en blanding av velutvalgte druer fra gode venner av Massard. Vinstokkene er minimum 60 år gamle. Massard foretrekker gamle vinstokker i det de gir høye tørrstoffverdier i druene. De plukkes dessuten tidlig for å beholde maksimal friskhet i dette varme klimaet. Den skal representere "essensen av Katalonia". Og denne essensen smaker altså fortreffelig - særlig for lommeboka.

Bortgjemt, men spennende
Sin kjærlighet til spansk og spesielt katalansk jord og druedyrkere fikk han da han i åtte år jobbet for Torres. Han representerer også en annen lekkerbisken som er tilgjengelig i Norge, om enn i en høyere prisklasse, nemlig Dominio do Bibei Lalama 2010 (59595) .

Denne vinen som er laget av druene mencia , brencellao og garnacha, som er typisk for bortgjemte, men spennende Ribeira Sacra som er DO-et den tilhører. Det ligger i Galicia, i det nordvestre hjørnet av Spania, og de stupbratte vinmarkene med skiferjordsmonn sammenlignes med Priorato.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Viña Alta 2008

Produsent:
Franck Massard
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Catalonia
Pris:
99,00 kr
Varenummer:
5991901
84 Poeng
Les smaksnotatene »

Dominio do Bibei Lalama 2016

Produsent:
Domino do Bibei
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Ribeira Sacra
Pris:
259,90 kr
Varenummer:
5959501
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Event Cocktailkurs i Oslo

Lær å mikse de lekreste drinker av proffe cocktailbartendere

Det å lage drinker er lett. Det å lage gode drinker derimot, er en kunst! Heldigvis kan kunsten læres og det gjennom de dyktige bartenderne hos Flyttbar. Ta med familien og venner og lær å lage cocktails som proffene denne høsten. Les hele saken

Til toppen