Gode outsidere

Her er tre gode bekjentskaper fra en sjelden kilde som byr på god vinvaluta for pengene.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Uruguay er så langt utenfor de flestes vinmeny du kan komme. Men ikke desto mindre har landet interessante viner å by på. I dette lilleputtlandet (i hvert fall sammenlignet med naboene) er det tannat som regjerer. I motsetning til den noe strømlinjete stilen som de øvrige søramerikanske vinlandene byr på, har tannat fra Uruguay beholdt sitt særpreg.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Anvendelig
Men virkelig god uruguaysk rødvin er ikke billig. Av de ni vinene som er i salg på polet, er det tre viner som peker seg ut. Det aller beste kjøpet representeres av den mest tradisjonelle av dem alle, nemlig Carrau Pujol Gran Tradicion 2002 (7857) . Denne snart sju år gamle vinen, som for øvrig er en blanding av 50/50 tannat og cabernet franc/cabernet sauvignon, er fortsatt overraskende ungdommelig. Men den har i løpet av de to årene siden lanseringen, utviklet stadig mer av de typiske aromaene fra lang lagring i "gamle" fat. En veldig god og allround matvin til de fleste klassiske retter som steik eller gryter.

Må ha mat
Enda mer ungdommelig og mer moderne i stilen er Pisano RPF Tannat 2005 (14805) og Catamayor Reserve Of The Family Tannat 2005 (57711) som begge er 100 prosent tannatbasert. Den siste er mykest mens den første absolutt bør få følge av mat som saftig grillet kjøtt med god saus.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Carrau Pujol Gran Tradicion 2002

Produsent:
Bodegas Carrau
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Uruguay
Område:
Pris:
139,50 kr
Varenummer:
785701
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Pisano RPF Tannat 2005

Produsent:
César Pisano
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Uruguay
Område:
Progreso
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
14805
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Catamayor Reserve Of The Family Tannat 2005

Produsent:
Bod. Castillo Viejo
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Uruguay
Område:
San José
Pris:
145,00 kr
Varenummer:
5771101
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen