Mat
Gordon Ramsay kommer til Trondheim

Gordon Ramsay kommer til Trondheim

Kokken som er like kjent for kjeftamentet sitt som maten han lager, skal bryne seg på trønderske råvarer i oktober.
Redaksjonen
18 Juni 2014 - 06:30

Gordon Ramsay skal lage mat på det nye hotellet på Lerkendal, Rosenborgs hjemmebane, 21. oktober, melder nrk.no.

– Den høye kvaliteten på råvarer fra Norge og lokale varer fra Trøndelag var noe som trigget Ramsay. Han har spesielt latt seg friste av utvalget av sjømat og oster fra regionen, sier hotelldirektør ved Scandic Lerkendal, Bjørgvin Thorsteinsson, til nrk.no.

Det blir lærerikt for alle

Scandic Lerkendal er et av Norges største hotell med 1.250 senger og altså et kjøkken som nok kommer til å være i tipp topp stand når den krevende kokken gjør sin entre.

– Det skal også trekkes inn unge kokker og servitører som kan jobbe sammen med ham. Det er en gulrot i en opplæringsprosess å få lære av verdens mest kjente kokk, sier Thorsteinsson.

Scandic Lerkendal vil arrangere en bankett hvor Ramsay for første gang kombinerer kokekunst med et inspirasjonsforedrag. Han vil være til stede hos gjestene under middagen samtidig som han er aktiv på kjøkkenet og instruerer kokkene.

– Han skal dele av sin enorme erfaring og lære gjestene hvordan man bygger sterke team, sier Thorsteinsson til nrk.no.

Et begrenset antall billetter til banketten blir lagt ut for salg.

Det er imidlertid ikke første gang den berømte kokken kommer til Norge, han var sist her under Gladmatfestivalen for fire år siden, men det er første gang han besøker Trondheim.

Bransjen gleder seg

Den tidligere fotballspilleren lot seg friste av Trøndelagsregionens råvarer og ikke minst samarbeidet mellom hotellet og fotballklubben.

– Ramsay er invitert til å trene med Rosenborg og besøke Brakka. Han har også fått RBK-drakt med Ramsay og sitt lykketall tre på ryggen, forteller Thorsteinsson til Nrk.no.

En som gleder seg til besøket er daglig leder ved To Rom og Kjøkken i Trondheim, Roar Hildonen. Han tror det kan bidra til å sette Trondheim på det gastronomiske kartet.

– Vi har fantastiske råvarer i Trøndelag, og man skal ikke se bort fra at Trondheim får oppmerksomhet på sikt etter besøket. Hvis han får opplevd byen fra sin beste side, vil dette være svært positivt fremover i tid, sier Hildonen til nrk.no.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren

Dette er nemlig mencia og Bierzo på toppnivå, men til veldig gunstige priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Friskt og syrlig eller fyldig og komplekst preger ølene i månedens spesialslipp
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol juni 2021

Friskt og syrlig eller fyldig og komplekst preger ølene i månedens spesialslipp

Dette er tiden for å hamstre øl! I Vinmonopolets spesialslipp for juni finner du flere komplekse og friske klassikere i storflasker som er perfekte til å lagre til den store post-koronafeiringen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du har lyst på en pause fra spritzen
Ukens drink
Sloe gin fizz

Når du har lyst på en pause fra spritzen

Den friske smaken av slåpebær er perfekt i sommervarmen, og drinken kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt
Dagens rett
Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt

Når det koker på kjøkkenet, må tiden du tilbringer der reduseres til et minimum. Da kommer denne retten inn som en reddende engel. Den smaker da også himmelsk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her