Mat
Gordon Ramsay kommer til Trondheim

Gordon Ramsay kommer til Trondheim

Kokken som er like kjent for kjeftamentet sitt som maten han lager, skal bryne seg på trønderske råvarer i oktober.
Redaksjonen
18 Juni 2014 - 05:30

Gordon Ramsay skal lage mat på det nye hotellet på Lerkendal, Rosenborgs hjemmebane, 21. oktober, melder nrk.no.

– Den høye kvaliteten på råvarer fra Norge og lokale varer fra Trøndelag var noe som trigget Ramsay. Han har spesielt latt seg friste av utvalget av sjømat og oster fra regionen, sier hotelldirektør ved Scandic Lerkendal, Bjørgvin Thorsteinsson, til nrk.no.

Det blir lærerikt for alle

Scandic Lerkendal er et av Norges største hotell med 1.250 senger og altså et kjøkken som nok kommer til å være i tipp topp stand når den krevende kokken gjør sin entre.

– Det skal også trekkes inn unge kokker og servitører som kan jobbe sammen med ham. Det er en gulrot i en opplæringsprosess å få lære av verdens mest kjente kokk, sier Thorsteinsson.

Scandic Lerkendal vil arrangere en bankett hvor Ramsay for første gang kombinerer kokekunst med et inspirasjonsforedrag. Han vil være til stede hos gjestene under middagen samtidig som han er aktiv på kjøkkenet og instruerer kokkene.

– Han skal dele av sin enorme erfaring og lære gjestene hvordan man bygger sterke team, sier Thorsteinsson til nrk.no.

Et begrenset antall billetter til banketten blir lagt ut for salg.

Det er imidlertid ikke første gang den berømte kokken kommer til Norge, han var sist her under Gladmatfestivalen for fire år siden, men det er første gang han besøker Trondheim.

Bransjen gleder seg

Den tidligere fotballspilleren lot seg friste av Trøndelagsregionens råvarer og ikke minst samarbeidet mellom hotellet og fotballklubben.

– Ramsay er invitert til å trene med Rosenborg og besøke Brakka. Han har også fått RBK-drakt med Ramsay og sitt lykketall tre på ryggen, forteller Thorsteinsson til Nrk.no.

En som gleder seg til besøket er daglig leder ved To Rom og Kjøkken i Trondheim, Roar Hildonen. Han tror det kan bidra til å sette Trondheim på det gastronomiske kartet.

– Vi har fantastiske råvarer i Trøndelag, og man skal ikke se bort fra at Trondheim får oppmerksomhet på sikt etter besøket. Hvis han får opplevd byen fra sin beste side, vil dette være svært positivt fremover i tid, sier Hildonen til nrk.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her