Mat
Gordon Ramsay kommer til Trondheim

Gordon Ramsay kommer til Trondheim

Kokken som er like kjent for kjeftamentet sitt som maten han lager, skal bryne seg på trønderske råvarer i oktober.
Redaksjonen
18 Juni 2014 - 06:30

Gordon Ramsay skal lage mat på det nye hotellet på Lerkendal, Rosenborgs hjemmebane, 21. oktober, melder nrk.no.

– Den høye kvaliteten på råvarer fra Norge og lokale varer fra Trøndelag var noe som trigget Ramsay. Han har spesielt latt seg friste av utvalget av sjømat og oster fra regionen, sier hotelldirektør ved Scandic Lerkendal, Bjørgvin Thorsteinsson, til nrk.no.

Det blir lærerikt for alle

Scandic Lerkendal er et av Norges største hotell med 1.250 senger og altså et kjøkken som nok kommer til å være i tipp topp stand når den krevende kokken gjør sin entre.

– Det skal også trekkes inn unge kokker og servitører som kan jobbe sammen med ham. Det er en gulrot i en opplæringsprosess å få lære av verdens mest kjente kokk, sier Thorsteinsson.

Scandic Lerkendal vil arrangere en bankett hvor Ramsay for første gang kombinerer kokekunst med et inspirasjonsforedrag. Han vil være til stede hos gjestene under middagen samtidig som han er aktiv på kjøkkenet og instruerer kokkene.

– Han skal dele av sin enorme erfaring og lære gjestene hvordan man bygger sterke team, sier Thorsteinsson til nrk.no.

Et begrenset antall billetter til banketten blir lagt ut for salg.

Det er imidlertid ikke første gang den berømte kokken kommer til Norge, han var sist her under Gladmatfestivalen for fire år siden, men det er første gang han besøker Trondheim.

Bransjen gleder seg

Den tidligere fotballspilleren lot seg friste av Trøndelagsregionens råvarer og ikke minst samarbeidet mellom hotellet og fotballklubben.

– Ramsay er invitert til å trene med Rosenborg og besøke Brakka. Han har også fått RBK-drakt med Ramsay og sitt lykketall tre på ryggen, forteller Thorsteinsson til Nrk.no.

En som gleder seg til besøket er daglig leder ved To Rom og Kjøkken i Trondheim, Roar Hildonen. Han tror det kan bidra til å sette Trondheim på det gastronomiske kartet.

– Vi har fantastiske råvarer i Trøndelag, og man skal ikke se bort fra at Trondheim får oppmerksomhet på sikt etter besøket. Hvis han får opplevd byen fra sin beste side, vil dette være svært positivt fremover i tid, sier Hildonen til nrk.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Verdens beste barer: Sjekk ut Schmuck i New York

Moe Aljaffs Schmuck er allerede inne 59. plass på listen World’s50best bars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her