Gordon Ramsay kommer til Trondheim

Gordon Ramsay kommer til Trondheim

Kokken som er like kjent for kjeftamentet sitt som maten han lager, skal bryne seg på trønderske råvarer i oktober.

Gordon Ramsay skal lage mat på det nye hotellet på Lerkendal, Rosenborgs hjemmebane, 21. oktober, melder nrk.no.

– Den høye kvaliteten på råvarer fra Norge og lokale varer fra Trøndelag var noe som trigget Ramsay. Han har spesielt latt seg friste av utvalget av sjømat og oster fra regionen, sier hotelldirektør ved Scandic Lerkendal, Bjørgvin Thorsteinsson, til nrk.no.

Det blir lærerikt for alle

Scandic Lerkendal er et av Norges største hotell med 1.250 senger og altså et kjøkken som nok kommer til å være i tipp topp stand når den krevende kokken gjør sin entre.

– Det skal også trekkes inn unge kokker og servitører som kan jobbe sammen med ham. Det er en gulrot i en opplæringsprosess å få lære av verdens mest kjente kokk, sier Thorsteinsson.

Scandic Lerkendal vil arrangere en bankett hvor Ramsay for første gang kombinerer kokekunst med et inspirasjonsforedrag. Han vil være til stede hos gjestene under middagen samtidig som han er aktiv på kjøkkenet og instruerer kokkene.

– Han skal dele av sin enorme erfaring og lære gjestene hvordan man bygger sterke team, sier Thorsteinsson til nrk.no.

Et begrenset antall billetter til banketten blir lagt ut for salg.

Det er imidlertid ikke første gang den berømte kokken kommer til Norge, han var sist her under Gladmatfestivalen for fire år siden, men det er første gang han besøker Trondheim.

Bransjen gleder seg

Den tidligere fotballspilleren lot seg friste av Trøndelagsregionens råvarer og ikke minst samarbeidet mellom hotellet og fotballklubben.

– Ramsay er invitert til å trene med Rosenborg og besøke Brakka. Han har også fått RBK-drakt med Ramsay og sitt lykketall tre på ryggen, forteller Thorsteinsson til Nrk.no.

En som gleder seg til besøket er daglig leder ved To Rom og Kjøkken i Trondheim, Roar Hildonen. Han tror det kan bidra til å sette Trondheim på det gastronomiske kartet.

– Vi har fantastiske råvarer i Trøndelag, og man skal ikke se bort fra at Trondheim får oppmerksomhet på sikt etter besøket. Hvis han får opplevd byen fra sin beste side, vil dette være svært positivt fremover i tid, sier Hildonen til nrk.no.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen