Gresk salat med potetbåter

Salat er som oftest mye grønnsaker. I dag benytter vi imidlertid en god del poteter som skal krydres og stekes. En slik rett er det nok mange i familien som vil like, og ypperlig kosemat en sen fredagskveld. Vinforslag følger selvsagt med, og her får du hele seks røde og hvite viner du kan velge blant.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gresk salat med potetbåter

Fremgangsmåte

Potetene i stekeovnen: 225 ° C, ca. 20 minutter

Børst potetene godt og skjær dem i like store båter. Sett dem med skallet ned på en smurt stekeplate. Pensle med litt olje og dryss på oregano. Stek dem midt i ovnen.
Rens og skjær løken i tynne skiver, agurken i terninger og tomatene i båter. Bland olje, eddik, salt og pepper i en bolle. Press i hvitløken. Hell dressingen over grønnsakene og la dem stå til marinering til potetene er ferdige. Riv salaten i biter og bland i grønnsaker, varme poteter og fetaost. Pynt med oliven.

Sendt inn av

Foto: Per Alfsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen