Gresk salat med stekt søtpotet
Foto: Pamella Amorim Liz

Gresk salat med stekt søtpotet

Her har den greske salaten fått helt andre ingredienser, som i tillegg tilberedes i ovnen. Den kan derfor serveres lun.

Fremgangsmåte

  1. Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Fordel dem i en ildfast form eller stekeplate.
  2. Drypp over olje og dryss på oregano, salt og pepper.
  3. Stek dem midt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. 
  4. Drypp over olje og dryss over svart pepper på fetaosten og la den stå i ovnen samtidig. 
  5. Skjær rødløken og tomatene i tynne skiver. Ha i en bolle.
  6. Dressing: Bland olje, eddik, salt og pepper i en bolle. Finhakk eller mos hvitløken.
  7. Hell dressingen over rødløken og tomatene og la dem stå til marinering til potetene er ferdige.
  8. Bland spinat med rødløken og tomatene og vend inn søtpotetene. 
  9. Legg fetaosten på toppen. Pynt evt med oliven og bladpersille.

Her finner du mange flere deilige salater

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her