Gresk som du aldri har smakt det 12. mars

Gresk mat som du aldri har smakt den, laget av en av Hellas´ beste kokker. 10 toppviner fra det samme landet som du sannsynligvis aldri har latt ganen stifte bekjentskap med. Alt dette serverer vi deg på Fogo. En helt ny opplevelse av det greske du må få
Redaksjonen
16 Februar 2001 - 18:32

Det er ikke hvem som helst som kommer til Oslo denne kvelden for å gi deg en smakebit på høydepunkter i gresk gastronomi. Kokken er Nikos Katsanis og regnes som Nord-Hellas dyktigste som samtidig er lidenskapelig opptatt av å vise verden hva som skjuler seg bortenfor turistmaten tavernaene serverer.

Katsanis vil ikke bare fortelle deg om hva du ofte går glipp av som turist men også ta deg med på en kulinarisk-historisk reise til middelhavskjøkkenets fødested, nemlig Nord-Hellas. På Restaurant Fogo skal han samarbeide med kjøkkensjef Rune Pal.

Menyen representerer det vårlige greske kjøkken, og Katsanis har brakt med seg råvarer fra sin restaurant Sousourada i Afitos på Halkidiki utenfor Thessaloniki. Til maten får du smake et utvalg viner basert på hovedsakelig lokale druer, signert Tsantalis, Hellas'' største vinhus. Denne minnerike kvelden innledes av et foredrag om gresk vinproduksjon kombinert med en smaking av flere viner fra Tsantalis brede sortiment, mange av dem er ikke tilgjengelig i Norge.

Nemlig disse:
Sauvignon 2000, Halkidiki Vineyards
Merlot 1999, Halkidiki Vineyards
Metoxi red 1997, Mt. Athos
Rapsani 1998
Chromsita, Mt Athos

Så går vi til bords for å glede oss over denne menyen:

Puré av belgfrukt fra Santorini med stekt løk, soltørket tomat, kapers og oregano

Fennikelpai med kaseriost og grønn burger med katiki kremost

Svinefilet med granateplesaus og bulgur, hasselnøtter og rosiner

Napoleonskake av maouri-ost fylt med puré og sirup av kvedefrukt og valnøtter

Rosepudding

Til maten skal vi nyte følgende viner.
Athiri 2000 hvitvin av organisk dyrket athiridruer fra Mt. Athos
Ambelonas Tsantali 2000 som er en blanding av sauvignon blanc og organisk dyrket assyrtiko
Syrah 1998 fra Trakia
Rapsani Reserve 1996 fra Mt. Olympos er en blanding av druen xynomavro og av flere lokale typer, blant andre krasato og stavroto
Apostagma Apo Stafyli er et druedestillat

Dette blir et helt spesielt og noe du ikke må gå glipp av.
 
Tid: 12. mars kl. 18.30
Sted: Restaurant Fogo, 3. etg. Hotell Karl Johan, Karl Johans gt. 33

Pris: kroner 798 pr person.

Her melder du deg på.

Les mer om Nikolaos Katsani og maten hans og få oppskriftene han benytter

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her