Grønnsakpai med "sting"

Dagen før nasjonaldagen er det grønnsaker som danner basis for Dagens rett. Pai klassifiseres ofte sammen med pizza, og disse to rettene er jo egentlig ganske like, rent bortsett fra at paiene som regel er vesentlig tykkere. Både vin og øl passer svært godt til denne mattypen.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grønnsakpai med "sting"

Antall porsjoner

4-6

Ingredienser

Paibunn/grunnoppskrift
150 g
Fyll
2 stk
2 ss
2 stk
middels store grønne paprikaer
4 stk
3 stk

Fremgangsmåte

Benytt paiform med 24-26 cm diameter. Stekes i stekeovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter forstek av paiskallet + ca. 30 minutter for hele paien.

Ha ingrediensene til paibunnen i en food processorbolle og la maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Eller smuldre smøret i melet og ha i vannet. Samle alt til en deig. La deigen hvile kjølig ca. 30 minutter.

Kjevle deigen og ha den i formen. Trykk deigen utover og kle paiformen. Prikk deigen med en gaffel.

Forstek paisbunnen/skallet. Rens løken og hakk den i biter. Skjær sjampinjongen i skiver, paprikaen i små biter. Del chilipepperen og skrap bort frøene. Skjær chilikjøttet i fine strimler. Skjær tomatene i båter. Fres løken i smør til den blir myk, tilsett hvitløk, sjampinjong, paprika og chili. Stek under omrøring til væsken er fordampet og grønnsakene er myke. Ha på salt og pepper.

Hell grønnsakene i paiskallet og legg på tomatbåtene. Strø på basilikum. Visp sammen egg og fløte og rør i osten. Hell blandingen over grønnsakene og stek paien.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen