Grønnsakpai med "sting"
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Benytt paiform med 24-26 cm diameter. Stekes i stekeovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter forstek av paiskallet + ca. 30 minutter for hele paien.
Ha ingrediensene til paibunnen i en food processorbolle og la maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Eller smuldre smøret i melet og ha i vannet. Samle alt til en deig. La deigen hvile kjølig ca. 30 minutter.
Kjevle deigen og ha den i formen. Trykk deigen utover og kle paiformen. Prikk deigen med en gaffel.
Forstek paisbunnen/skallet. Rens løken og hakk den i biter. Skjær sjampinjongen i skiver, paprikaen i små biter. Del chilipepperen og skrap bort frøene. Skjær chilikjøttet i fine strimler. Skjær tomatene i båter. Fres løken i smør til den blir myk, tilsett hvitløk, sjampinjong, paprika og chili. Stek under omrøring til væsken er fordampet og grønnsakene er myke. Ha på salt og pepper.
Hell grønnsakene i paiskallet og legg på tomatbåtene. Strø på basilikum. Visp sammen egg og fløte og rør i osten. Hell blandingen over grønnsakene og stek paien.
Sendt inn av TINE Kjøkken
Drikke som passer til denne oppskriften
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.