Dagens rett
En fyldig pai som dette trenger verken kjøtt eller noe ved siden av
Foto: (from_my_point_of_view)

En fyldig pai som dette trenger verken kjøtt eller noe ved siden av

Når du kombinerer blomkål og sopp i en pai, får du nok metthetsfølelse. Samtidig som du kan krysse av for en kjøttfri middag.
15 August 2023 - 23:00

Du kan selvsagt bruke paideig eller filodeig fra butikken, men det er faktisk veldig enkelt å lage den selv. 

Se våre andre oppskrifter på pai

Grønnsakpai med "sting" chili, blomkål, tomater og sopp

Grønnsakpai med "sting" chili, blomkål, tomater og sopp

Fremgangsmåte

  1. Paibunn: Ha ingrediensene til paibunnen i en food processorbolle og la maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Eller smuldre smøret i melet og ha i vannet. Samle alt til en deig. La deigen hvile kjølig ca. 30 minutter.
  2. Kjevle deigen og ha den i paiform på 24-26 cm diameter.
  3. Trykk deigen utover og kle paiformen.
  4. Prikk deigen med en gaffel.
  5. Forstek paisbunnen/skallet ved 200 grader i 5 minutter.
  6. Fyll: Finhakk hvitløken. Skjær sjampinjongen i skiver, og blomkål i små biter.
  7. Del chilipepperen og skrap bort frøene. Finhakk chilikjøttet.
  8. Skjær tomatene i båter.
  9. Varm smør og tilsett hvitløk, sjampinjong, blomkål og chili. Stek under omrøring til væsken er fordampet og grønnsakene er myke. Ha på salt og pepper.
  10. Legg tomatbåtene og basilikum i paiskallet.
  11. Hell over grønnsakene 
  12. Visp sammen egg og fløte og rør i osten.
  13. Hell blandingen over grønnsakene og dryss over sesamfrø.
  14. Stek ved 180 grader i 30 minutter.

Mange flere lekre paier finner du her  

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her