Gull til Tom Victor Gausdal

Tom Victor Gausdal tok gull i Global Chef Challenge i helgen.

Denne helgen ble det arrangert semifinale for nordeuropa i Global Chef Challenge. Gausdal tok altså førsteplassen. Han skal dermed representere Norge og Nord-Europa i finalen i Dubai i mai 2008. 
 
Individuelt
Global Chef Challenge er Word Association of Chefs' Societies sin individuelle kokkekonkurranse. Under helgens semifinale var det 12 kandidater som deltok, og det var dermed den av åtte semifinaler med flest deltakere.
 
Fire retter
Konkurransen er en mystery basket-konkurranse, og ingen råvarer var kjent på forhånd. Kandidatene fikk presentert råvareutvalget dagen før, og fikk to timer til å skrive en fireretters meny til åtte personer. Gausdal valgte vaktel, gjørs, svinekjøtt og pære, og ut av det presenterte han menyen.
 
Den så slik ut: Duo av vaktel med syltet gresskar, salat, spinatkrem, eplechutney og aigre-doux.
 
Posjert gjørs med kryddermousseline, savoykålravioli, appelsinessens og kremet einerbærsaus.
 
Grillet svin toppet med pistou sammen med braisert svineside, potet og pastinakkquiche, sprø løk og braiseringsjus.
 
Bakt pære med hasselnøttfinancier, hvitsjokko-limemousse og anis-bringebærsorbet.
Fem timer
Under planleggingstimene med menyen hadde Gausdal med seg Sven Erik Renaa som diskusjonspartner. Gausdal hadde fem timer på kjøkkenet og hadde med seg Jan Robin Ektevedt fra Falcon Crest i Oslo som assistent under konkurransen.
 
Carina Brydling fra Sverige kom på annenplass mens Pamela Fowlis fra Skottland kom på tredje.
 
Norge, Sverige, Danmark, Island, Finland, Skottland, Wales, Storbritannia, Irland, Estland, Latvia og Russland deltok i konkurransen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen