Øya
Har satt ny standard for festivaldrinken

Har satt ny standard for festivaldrinken

Himkok tok med sitt Taptails-konsept til Øya. Det ble suksess.
Aase E. Jacobsen
14 August 2015 - 12:01
Mojito a la taptail.
Tormenta Negra fra tappetårn.

8000 drinker - såkalte taptails - forberedte teamet bak Himkok-satsingen under årets Øya. Mens festivalpublikummet måtte ta til takke med halvlitere (og litt til), kunne «vip-ene» meske seg med et godt utvalg av longdrinks som Mojito, Cuba Libre, Tormenta Negra, gin tonic, vodka grapefrukt twist og en spritz med prosecco og hylleblomstlikør. Men ikke hvilke som helst festivaldrinker.

Kompromissløs på kvalitet

Taptails er nemlig noe helt nytt i festivalsammenheng, og relativt nytt i barsammenheng også. Selve konseptet er utviklet av konsulentfirmaet Behind Bars for baren Himkok i Storgata. Ideen er å bruke tappetårn for å servere premiksete cocktails av en kvalitet som er på nivå med cocktails som mikses en og en.Da er det ikke rom for kompromisser.

Himkok bruker tappetårn i volumbaren i andreetasje hvor pågangen er stor. Om du ikke har testet taptails i originalversjonen på Himkok, bør du absolutt benytte anledningen.

Alex Ruas i Behind Bars og Yunus Yildiz fra Himkok.

Daglig leder Yunus Yildiz i Himkok, Alex Ruas, Jesper Høst og Sam Millin i Behind Bars solgte i samarbeid med Bacardi inn ideen til Øya-ledelsen.

På Øya er det frivillige og ufaglærte som står i baren.

 

Det tar kortere tid å tappe en drink enn en halvliter, samtidig som bruken av ufaglærte frivillige ikke påvirker kvaliteten på selve drinken siden den er laget på forhånd.

Fotarbeid

Men å ta dette på Himkok velfungerende systemet over i festivalmodus, bød på noen utfordringer. –For det første skal drinkene karboniseres, og det har vi ikke tatt høyde for med Taptails på Himkok, forklarer Sam Millin.

Utfordringen er at brennevin og søte væsker har en annen tetthet enn øl. –Drinken ville rett og slett ikke ta til seg nok kullsyre, forteller Alex Ruas.

Løsningen ble derfor at Cornelius-kegsene (samme typen som brukes av hjemmebryggere) som fylles med drinkblandingen og tilsettes kullsyre, må (fot)rulles for å oppnå den riktige effekten. En manuell jobb, men inntil videre har teamet ikke funnet noen måte å automatisere den prosessen på.

Slik må drinkene karboniseres.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her