Øya
Har satt ny standard for festivaldrinken

Har satt ny standard for festivaldrinken

Himkok tok med sitt Taptails-konsept til Øya. Det ble suksess.
Aase E. Jacobsen
14 August 2015 - 12:01
Mojito a la taptail.
Tormenta Negra fra tappetårn.

8000 drinker - såkalte taptails - forberedte teamet bak Himkok-satsingen under årets Øya. Mens festivalpublikummet måtte ta til takke med halvlitere (og litt til), kunne «vip-ene» meske seg med et godt utvalg av longdrinks som Mojito, Cuba Libre, Tormenta Negra, gin tonic, vodka grapefrukt twist og en spritz med prosecco og hylleblomstlikør. Men ikke hvilke som helst festivaldrinker.

Kompromissløs på kvalitet

Taptails er nemlig noe helt nytt i festivalsammenheng, og relativt nytt i barsammenheng også. Selve konseptet er utviklet av konsulentfirmaet Behind Bars for baren Himkok i Storgata. Ideen er å bruke tappetårn for å servere premiksete cocktails av en kvalitet som er på nivå med cocktails som mikses en og en.Da er det ikke rom for kompromisser.

Himkok bruker tappetårn i volumbaren i andreetasje hvor pågangen er stor. Om du ikke har testet taptails i originalversjonen på Himkok, bør du absolutt benytte anledningen.

Alex Ruas i Behind Bars og Yunus Yildiz fra Himkok.

Daglig leder Yunus Yildiz i Himkok, Alex Ruas, Jesper Høst og Sam Millin i Behind Bars solgte i samarbeid med Bacardi inn ideen til Øya-ledelsen.

På Øya er det frivillige og ufaglærte som står i baren.

 

Det tar kortere tid å tappe en drink enn en halvliter, samtidig som bruken av ufaglærte frivillige ikke påvirker kvaliteten på selve drinken siden den er laget på forhånd.

Fotarbeid

Men å ta dette på Himkok velfungerende systemet over i festivalmodus, bød på noen utfordringer. –For det første skal drinkene karboniseres, og det har vi ikke tatt høyde for med Taptails på Himkok, forklarer Sam Millin.

Utfordringen er at brennevin og søte væsker har en annen tetthet enn øl. –Drinken ville rett og slett ikke ta til seg nok kullsyre, forteller Alex Ruas.

Løsningen ble derfor at Cornelius-kegsene (samme typen som brukes av hjemmebryggere) som fylles med drinkblandingen og tilsettes kullsyre, må (fot)rulles for å oppnå den riktige effekten. En manuell jobb, men inntil videre har teamet ikke funnet noen måte å automatisere den prosessen på.

Slik må drinkene karboniseres.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet
Ukens kake
Pasjons- og nektarinsufflé

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet

Her er det suffleen som gir luftigheten og smaken av pasjonsfrukt og nektariner som står for det tropiske innslaget. At det blir en dessert alle vil like, er garantert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her