Dagens rett

Helstekt kylling med urtesaus

Lørdagskvelden er en kveld vi unner oss litt ekstra godt - dagens rett er intet unntak. Med en flott italiensk vin i glasset er helgekosen sikret.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Helstekt kylling med urtesaus

Fremgangsmåte

Varm opp 1 dl vann og tilsett ingrediensene til penslingen - rør godt til sukkeret er oppløst, avkjøl noe. Pensle kyllingen og bind sammen bena. Skjær gjerne små snitt i skinnet på kyllingbrystet og fyll med skiver av hvitløk og urter. Stek ved 180-200 °C i ca. 1¼ time. Pensle gjerne under stekingen. La kyllingen hvile 10-15 minutter før den skjæres opp. Server med en frisk salat, ris og urtesaus.
 
Grønn urtesaus
Ha erter og spinat (grønn salat) i en kjele sammen med litt smør og fres det noen sekunder. Hell over buljong og melk og la det koke opp. Hell blandingen over i en hurtigmikser sammen med hakkede urter og kjør til en glatt saus. Tilsett crème fraîche. Hell sausen tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper. Pisk gjerne inn litt kaldt smør for å få sausen blank.

Sendt inn av

Foto: Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen