- Varm opp litt vann og tilsett ingrediensene til penslingen - rør godt til sukkeret er oppløst, avkjøl noe.
 - Pensle kyllingen og bind sammen bena.
 - Skjær gjerne små snitt i skinnet på kyllingbrystet og fyll med skiver av hvitløk og urter.
 - Legg kyllingen i en ildfast form, gjerne med poteter delt i to, løk i båter og sjampinjong.
 - Hell li vann eller hvitvin i formen.
 - Stek ved 180 °C i ca. 50-60 minutter.
 - Pensle gjerne underveis i stekingen.
 - La kyllingen hvile minst 10-15 minutter før den skjæres opp. Server med urtesausen, en frisk salat og grønnsakene fra stekingen.
 - Grønn urtesaus:
 - Ha erter og spinat (grønn salat) i en kjele sammen med litt smør og fres det noen sekunder.
 - Hell over kraft/buljong og melk og la det koke opp.
 - Hell blandingen over i en hurtigmikser sammen med hakkede urter og kjør til en glatt saus.
 - Tilsett crème fraîche.
 - Hell sausen tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper.
 - Pisk gjerne inn litt kaldt smør for å få sausen blank.