Norges beste restauranter
Her er Norges 20 beste restauranter

Her er Norges 20 beste restauranter

White Guide Nordic har testet 56 norske restauranter. Her er Topp 20-listen.
Redaksjonen
25 November 2015 - 14:00

Stor-Oslo har ni av de 20 beste restaurantene i Norge. Men Stor-Bergen har nå fire mot tre i fjor, og er dermed Norges restaurantby nummer to. 

Siden forrige utgave er tre av Norges restauranter borte fra listen, nemlig Ylajali, Måltid og Lille B. Samtlige legger ned eller har lagt ned allerede. 

Credo i Trondheim har bykset fram til en tredjeplass. Nord-Norge inkludert Svalbard har tre av de 20. Er episentret for norsk toppgastronomi i ferd med å flytte seg ut av hovedstadsområdet?

Blant de 53 norske restaurantene i White Guide Nordic 2016 er det nå en god håndfull utenfor «allfarvei».

Hvordan bedømmingen er gjort, er beskrevet både i den trykte utgaven av guiden og den digitale utgaven som finnes her: www.whiteguide-nordic.com .

Her er de 20 beste - oversikten over alle 53 er nederst på siden:

1        Maaemo Oslo                                                                             93/38

2        Statholdergaarden Oslo                                                          84/36

3        Credo Trondheim                                                                      82/34

4        Lysverket Bergen                                                                      84/33

5        Bare Bergen                                                                                76/32

6        Fauna Oslo                                                                                  77/32

7        Feinschmecker Oslo                                                                 77/32

8        De 4 roser Harstad                                                                    76/32         

8        Renaa:Matbaren Bistro Stavanger                                       79/32

10      Ekebergrestauranten Oslo                                                     78/31

10      Kontrast Oslo                                                                             78/31

12      Strand restaurant Stabekk                                                    78/30

13      Huset Longyearbyen – Svalbard                                            78/29

14      Arakataka Oslo                                                                          76/31

15      De 4 Roser Tromsø Tromsø                                                      76/31

16      Tango bar&kjøkken Stavanger                                               76/31

17      Pileredet (Engø Gård Hotel & Rest.) Tjøme                         76/28

18      Colonialen Bergen                                                                     74/28

19      Cornelius Sjømatrestaurant Mathopen                              74/28

20      Smalhans Oslo                                                                            74/28

 

Totalpoeng/matpoeng

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her