Her får du beaujolais som utfordrer de beste burgundere

Her får du beaujolais som utfordrer de beste burgundere

Moulin-à-Vent er i den absolutte beaujolais-toppen og den av de 10 cru-ene som er mest burgundlik. Disse vinene byr på veldig mye flott vin for pengene.

Pierre-Marie Chermette Moulin à Vent La Rochelle 2014 har fått noen år på seg, men siden dette er en vin som holder fint i 10 år til, er den fortsatt ungdommelig med stor finesse og kompleksitet. Frukten er virkelig lekker og den har tydelig jordsmonns- og stallpreg. En vin som fortjener gode kjøttretter, gjerne lam eller vilt, om den nytes i dag.

Fra samme produsent og cru kommer en enda rimeligere, men også ferskere utgave. Pierre-Marie Chermette Moulin à Vent Les Trois Roches 2017 er en virkelig lekkerbisken med god konsentrasjon og leskende skogsbærfrukt, fine tanniner, og lett ungdommelig sødme i finishen. Også den trives sammen med kjøttretter, men også pasta eller vegetar.

Forskjellen på de to bortsett fra alder og årgang er parsellene innenfor Moulin-à-Vent. La Rochelle ligger rett over den berømte vindmøllen som har gitt cru-et navn.

Les mer om de 10 beaujolais-cru-ene her

Den sørøstlige eksponeringen gjør at druene ikke akkumulerer for mye sukker, og beholder god syrefriskhet, som er et bærende element i en beaujolais som skal legges i kjelleren. Tanninene er også god og jordsmonnskarakteren stammer granittjordsmonnet med høyt innhold av mangan. 

Vinene er laget med delvis karbonisk maserasjon som vanlig er for beaujolais som skal tåle flere års lagring.

Les Trois Roches er en blanding av druer fra tre ulike parseller med mer eller mindre samme type jordsmonn, derav navnet: Rochegrès, Roche Noire og nok en gang La Rochelle. Mens denne siste bidrar med kraften, som vi allerede har skjønt, står de to andre for eleganse, friskhet og frukt.

Chermette-familien: Jean-Etienne med foreldrene Pierre-Marie og Martine.

Bak disse vinene står familien Chermette, Pierre-Marie og Martine samt sønnen Jean-Etienne siden 2017. Med utgangspunkt i eiendommen Vissoux i det sørlige Beaujolais (rett nord for Lyon), kjøpte de opp vinmarker ved begynnelsen av 200-tallet og styrer de nå en ganske stor virksomhet med parseller over hele regionen, inkludert 16,5 hektar innen cru-ene Moulin-à-Vent, Fleurie og Brouilly.

Se alle vinene til Chermette

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Chermette Moulin-à-Vent La Rochelle 2015

Produsent:
Pierre-Marie Chermette
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
379,00 kr
Varenummer:
10468701
91 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Pierre-Marie Chermette Moulin à Vent Les Trois Roches 2018

Produsent:
Pierre-Marie Chermette
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
269,40 kr
Varenummer:
10468501
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen