Her får du Haut-Brion til maten

Her får du Haut-Brion til maten

Når Haut-Brion åpner sin egen restaurant, blir det midt på Champs-Élysées.

Restauranten skal by på muligheter til å nyte Haut-Brions og søsterslottet La Mission Haut-Brions viner til passende retter, i følge decanter.com.

Les mer om Haut-Brion

De eksklusive lokalene som ligger ved Grand Palais på Champs-Élysées, skal også inneholde rom for vinsmakinger, mottakelser, vinkjeller og vinbutikk.

Åpner neste år

Vi må imidlertid vente til neste år med å innta fasilitetene.

Her får du også Haut-Brion

Det er den amerikanske finansmannen som eier de to slottene, Clarence Dillon, som nå også investerer i restaurantdrift. Slik virksomhet er imidlertid ikke noe nytt for det berømte vinslottet.

1600-tallets hotteste

Allerede i 1666 åpnet den daværende slottseier Francois-Auguste de Pontac en kro i London under navnet L'Enseigne de Pontac, og den ble raskt et populært samlingspunkt for overklassen.

Til maten ble det utelukkende servert Haut-Brion-viner, eller «wine af Hobriono» som kong Charles II gjerne serverte.

Haut-Brion var altså 1600-tallets «hotteste vin – blant London-adelen vel å merke, og det var takket være den franske adelsfamilien Pontac som overtok Haut-Brion i 1649.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen