Her får du Haut-Brion til maten

Her får du Haut-Brion til maten

Når Haut-Brion åpner sin egen restaurant, blir det midt på Champs-Élysées.

Restauranten skal by på muligheter til å nyte Haut-Brions og søsterslottet La Mission Haut-Brions viner til passende retter, i følge decanter.com.

Les mer om Haut-Brion

De eksklusive lokalene som ligger ved Grand Palais på Champs-Élysées, skal også inneholde rom for vinsmakinger, mottakelser, vinkjeller og vinbutikk.

Åpner neste år

Vi må imidlertid vente til neste år med å innta fasilitetene.

Her får du også Haut-Brion

Det er den amerikanske finansmannen som eier de to slottene, Clarence Dillon, som nå også investerer i restaurantdrift. Slik virksomhet er imidlertid ikke noe nytt for det berømte vinslottet.

1600-tallets hotteste

Allerede i 1666 åpnet den daværende slottseier Francois-Auguste de Pontac en kro i London under navnet L'Enseigne de Pontac, og den ble raskt et populært samlingspunkt for overklassen.

Til maten ble det utelukkende servert Haut-Brion-viner, eller «wine af Hobriono» som kong Charles II gjerne serverte.

Haut-Brion var altså 1600-tallets «hotteste vin – blant London-adelen vel å merke, og det var takket være den franske adelsfamilien Pontac som overtok Haut-Brion i 1649.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Event Vinmesse 9. mars i Oslo

Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen