Godbiter i pollisten
Her får du hvit burgundvin til veldig gunstig pris

Her får du hvit burgundvin til veldig gunstig pris

Vi snakker om Mâcon, en litt kjølig årgang og en produsent som jobber mest mulig naturlig.
Aase E. Jacobsen
05 Mars 2016 - 22:25

 

 

Chardonnay fra Sør-Burgund i varme årganger er ikke min greie, men så snart soltimene blir færre, kan du få utrolig god og «kjølig» kvalitet for pengene. For det er nok av velegnete terroir-er, med en kombinasjon av kalkholdig jordsmonn og soleksponering som gir et utmerket grunnlag for chardonnay i toppklasse – men fortsatt til en gunstig pris.

Det finnes også viner herfra til enda mer hverdagslige priser

Domaine Guillot-Broux i Mâcon-Cruzilles er en slik produsent som dessuten jobber økologisk. Deres mest spennende vin er Guillot-Broux Mâcon Cruzilles Les Genièvrières 2014 siden den kommer fra en vinmark som ikke ga vin mellom phylloxera og 1983. Da ble den plantet på ny av Guillot-Broux og derfor kan vi i dag nyte 2014-årgangen av denne sødmefylte men også superfriske, stofflige og lovende vinen. En vin som er topp på matbordet og som vil ha mye smak i maten, for eksempel kveite med smørsaus, krydder og bakte beter.

Av like god kvalitet, men i en litt annen stil er Guillot-Broux Mâcon-Chardonnay les Combettes 2014 som er mer på den mineralske, litt fastere siden, men også med sørburgundsk sødme. Vinmarkene Combettes og Genièvrières er naboer, men i god burgundånd demonstrerer vinene hvor forskjellige de kan bli. Også denne en lagringsdyktig vin som fungerer utmerket på matbordet nå, og gjerne etter en runde i karaffelen.

Disse supre vinene lages av de tre brødrene Guillot-Broux.

Guillot-Broux har også en «landsbyvin» på polet. Guillot-Broux Mâcon-Villages 2014 ligger tett opp til sine slektninger. Den er en blanding av druer fra de yngste parsellene og viser hvilket potensial vinene til Guillot-Broux har.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her