Her har du påskefavoritten i boks

Her har du påskefavoritten i boks

En miks av barbera og nebbiolo gir en boksvin med flott karakter.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Den emne ettersmaken etter å ha smakt 92 røde boksviner på én dag satt lenge i hos meg. Det er nemlig utrolig mye guffen og ikke minst søt vare som selges i treliters plastformat i dette landet.

Se hele testen her

Men noen får lyspunkter finnes. Fenocchio Barbarolo (19399) er ett av de lyseste. Her snakker vi om en rødvin med struktur - det er det svært mange boksviner som totalt mangler. Den er saftig, men også tørr og frisk med god fylde. En super vin til påskens lammeretter, eller til rikere pasta, til saftig kylling eller svin. I det hele tatt er det en veldig anvendelig vin.

Her har du alt du trenger for å planlegge påskemenyen

Den er en miks av barberadruer fra Serralunga i Barolo-området og nebbiolo fra Vezza d’Alba i Roero. Bak vinen står Alberto Fenocchio, en veldig tradisjonsorientert baroloprodusent fra Monforte. Han arvet sammen med sine brødre Albino og Claudio farens firma Giacomo Fenocchio. I dag er det broren Claudio som står bak disse vinene. Alberto har en egen portefølje hvor denne boksen inngår. Derfor er det nå to stykk Fenocchio på det norske markedet.

Les mer om Alberto Fenocchio

Slik smaker vinene til Alberto Fenocchio

Dette er broren Claudios viner

 

Til boksvinen kjøper han druer. Men vinframstillingen følger de samme prinsippene som for hans øvrige viner.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Fenocchio Barbarolo

Produsent:
Az. Agr. Fenocchio
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
3.000l
Land:
Italia
Område:
Piemonte, Langhe
Pris:
409,90 kr
Varenummer:
1939901
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 
 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen