Knall barolokjøp

En sju år gammel barolo til 275 kroner er rett og slett råbillig.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Spesielt når den er så vellaget som Fenocchio Barolo Bussia Sottana Riserva 2004 (5752) . Årsaken er kombinasjonen av et godt terroir, en samvittighetsfull produsent og en strålende årgang.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lover stort
2001 ga nemlig baroloer av stor klasse. Viner som bør finnes i en hver vinkjeller med respekt for seg selv, og nå har du altså muligheten til å få kjøpt en til ekstra gunstig pris. For ukens godbit har så å si alt du ønsker deg for en barolo, raffinement og kraft i perfekt harmoni. Selv om den er fast og fortsatt en tanke lukket, og absolutt har godt av lagring, er den deilig allerede nå etter en time eller tre i karaffel.

En klassiker, og det er mye takket være produsenten, Fenocchio, med Alberto i spissen. Han regnes blant tradisjonalistene, altså de som valgte å forbli tro mot det opprinnelige konseptet den gang vekkelsesånden inspirert av Angelo Gajas tanker, for gjennom dalen.

Også i boks
Vinmarken Bussia er en av de tre viktigste i Monforte d'Alba, som er kilde til de store klassiske og langlivete baroloene . Men den betydelige vinmarken Bussia er delt i to, Soprana som er den øvre og mest ettertraktete delen, og Sottana som er den nedre delen. Men som ikke på noen måte lager mindreverdig vin. Forholdene er nemlig riktig så gode for druen nebbiolo med kalkholdig leirjordsmonn over mineralrik hard tuffjord som likevel lar røttene trenge dypt ned. Og de sørvendte vinmarkene sørger for god modning.

I den samme vinmarken dyrkes også dolcetto og barbera, og sistnevnte er tilgjengelig i en vellykket 2006-versjon i flaske samt en ekstra prisgunstig 2007-boks .

Fenocchio eier også en liten parsell i supervinmarken Cannubi som ligger i en annen del av Barolo, nemlig ved Barolo by. Også den et veldig bra kjøp i en lovende 2004-årgang .

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Fenocchio Barolo Bussia Sottana Riserva 2014

Produsent:
Az. Agr. Fenocchio
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
349,90 kr
Varenummer:
575201
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen