Knall barolokjøp

En sju år gammel barolo til 275 kroner er rett og slett råbillig.
Aase E. Jacobsen
29 Januar 2009 - 02:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Spesielt når den er så vellaget som Fenocchio Barolo Bussia Sottana Riserva 2004 (5752). Årsaken er kombinasjonen av et godt terroir, en samvittighetsfull produsent og en strålende årgang.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Lover stort
2001 ga nemlig baroloer av stor klasse. Viner som bør finnes i en hver vinkjeller med respekt for seg selv, og nå har du altså muligheten til å få kjøpt en til ekstra gunstig pris. For ukens godbit har så å si alt du ønsker deg for en barolo, raffinement og kraft i perfekt harmoni. Selv om den er fast og fortsatt en tanke lukket, og absolutt har godt av lagring, er den deilig allerede nå etter en time eller tre i karaffel.

En klassiker, og det er mye takket være produsenten, Fenocchio, med Alberto i spissen. Han regnes blant tradisjonalistene, altså de som valgte å forbli tro mot det opprinnelige konseptet den gang vekkelsesånden inspirert av Angelo Gajas tanker, for gjennom dalen.

Også i boks
Vinmarken Bussia er en av de tre viktigste i Monforte d'Alba, som er kilde til de store klassiske og langlivete baroloene. Men den betydelige vinmarken Bussia er delt i to, Soprana som er den øvre og mest ettertraktete delen, og Sottana som er den nedre delen. Men som ikke på noen måte lager mindreverdig vin. Forholdene er nemlig riktig så gode for druen nebbiolo med kalkholdig leirjordsmonn over mineralrik hard tuffjord som likevel lar røttene trenge dypt ned. Og de sørvendte vinmarkene sørger for god modning.

I den samme vinmarken dyrkes også dolcetto og barbera, og sistnevnte er tilgjengelig i en vellykket 2006-versjon i flaske samt en ekstra prisgunstig 2007-boks.

Fenocchio eier også en liten parsell i supervinmarken Cannubi som ligger i en annen del av Barolo, nemlig ved Barolo by. Også den et veldig bra kjøp i en lovende 2004-årgang.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her