Historien om en flaske

La Belle Epoque er like kjent for emballasjen som innholdet.

At Perrier-Jouët har oppnådd sin legendariske visuelle status, er en tilfeldighet. Den håndmalte flasken med anemonemønsteret ble skapt i 1902 da La Belle Epoque hadde nådd sitt klimaks.

Lenge glemt
Den ble laget av Emile Gallé, en av art nouveau-epokens fremste glassmalere, for magnum- og jeroboamversjonene av husets spesialvintage. Men ble siden glemt.

Mest sannsynlig var det kostnadene forbundet med fremstillingen av flaskene som gjorde den til en one shot - frem til 1964 da daværende sjef, Michel Budin, hentet de siste eksemplarene opp fra kjelleren for å bli kopiert i en mer rasjonell industriell tilvirkning.

Beskyttet
Men fortsatt er det snakk om en kostbar produksjon. Blant annet må emalje- og gulldekoren tåle mer enn fem års fuktig kjelleropphold. Flaskens design og fremstillingsmetode er i dag beskyttet for kopiering.

Lanseringen skjedde først i 1969 og med høy grad av eksklusivitet. 500 håndplukkete journalister og opinionsledere fikk hver sin flaske og 60-tallets mest berømte Paris-restaurant, Maxim's, hadde enerett i ett år. Resultatet ble som forventet: En legende var født.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen