Hjartholm er årets sjømatkokk

Hjartholm er årets sjømatkokk

Kåre Andrè Hjartholm fra Brygga 11 overbeviste juryen under Bergen Matfestival.

«Årets Sjømatkokk 2012» ble en jevn og hard konkurranse da den ble arrangert 8. september under Bergen Matfestival. Til slutt vant Kåre Andrè Hjartholm foran Jan Erik Hauge fra Tango Bar & Kjøkken i Stavanger og Anders Erlandsson fra Cru Vin & Kjøkken i Oslo, skrier bording.no.

Hjartholm er til daglig souschef på Brygga 11 i Sandefjord. Han mottok 10 000 kroner i førstepremie for seieren. De seks finalistene fikk på morgenkvisten utdelt hver sin overraskelseskurv med råvarer. Levende kongekrabbe og norske flatøsters var hovedråvarene som finalistene skulle komponere to fingermatretter av. I tillegg skulle de lage en hovedrett på fjordørret på grunnlag av innsendt meny.

Vinnerens hovedrett ser slik ut:

• Sprøsteikt Fjordørret med røkt ørretfarse. Sitronconfite, jordskokk-kule, potet og egg. Hurtiggravet & lettstekt buk.
• Lun salat på eple, agurk, reddik og dill.
• Sitronhollandaise med brunet smør.

De tre siste finalistene, Stig Roar Strømsvåg fra Hotell Brosundet i Ålesund, Simon Johannesen fra Restaurant Lucullus i Bergen og Christian Sæter Mathiassen fra Sola Strand Hotel i Stavanger ble alle plassert på fjerdeplass.

LES OGSÅ: Borgan ble årets sjømatkokk 2011

Den nasjonale kokkekonkurransen «Årets Sjømatkokk» arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Sjømatråd.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen