Det skal ikke heves som en gjærdeig, men benytter seg av natron som hevemiddel under stekingen. Mer som en scones i brødform, men en riktig saftig og ikke minst krydret en. Perfekt som element på julefrokost- eller lunsjbordet - om du beholder eplebrødet selv.

Dette brødet er den perfekte julegave til den som har alt
Les også
Eplebrød

Fremgangsmåte
- Rør sammen egg, smør og sukker.
- Tilsett de revne eplene, sitronsaften og eventuelt sitronskallet.
- Bland de tørre ingrediensene.
- Rør så i epleblandingen slik at det blir en fin deig.
- Ha deigen i en smurt brødform og stek på 180 grader C i 40-50 min.
Mange oppskrifter med brød og bakverk
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Mange flere oppskrifter på eplekaker og ikke minst gode råd
Sendt inn av Frukt.no
Drikke som passer til denne oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.
Les hele sakenEvents
Kommende Kurs
Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.
Les hele saken