Holder grytene varme med takeaway

Holder grytene varme med takeaway

Krise skaper nye muligheter: når du er lei av å lage all maten selv – bestill takeaway fra restaurantene. Her finner du oversikten som vi oppdaterer kontinuerlig.

Restaurantene er blant virksomhetene som merker koronakrisa aller mest. Mens du venter på at situasjonen skal bedres, og du igjen kan nyte et måltid på restaurant, kan du overlate matlagingen til dem. Kanskje som et av disse vanskelige ukenes høydepunkter. 

Mange restauranter har stengt og sendt alle ansatte ut i permittering. Andre bruker takeaway som en mulighet for å få omsatt alle de gode råvarene de har kjøpt inn. Så restaurant-takeaway er også en måte å redusere matsvinnet på. 

Matpakker og ferdig middag

Stengingen av restaurantbransjen skjedde over natta, og mange hadde ingen mulighet til å tilpasse seg de nye forholdene. Blant annet er det utfordrende å finne en distribusjonsløsning for dem som ikke har egne sjåfører eller er tilknyttet Foodora, Wolt eller Just Eat.

Lavagruppen holder fem av sine 14 restauranter åpne for takeaway, Brutus, Smalhans, The Golden Chimp og Katla, mens Handwerk Vulkan holde åpent fredag til søndag i perioden fremover, ifølge Anders Braathen i Lava Oslo. De har ingen utleveringsordning, per nå i alle fall, så her må maten hentes hos restauranten. 

Brutus vurderer som så mange andre situasjonen fra uke til uke, men inntil videre tilbyr de dagens middag for 200 kroner som er alt fra kebabtallerken til bacalao mandag til fredag. Og den varierer altså daglig. 

Fredagsmenyen første uke var Spicy pork belly sandwich og vegetaralternativet byggsalat og sylta egg. - Vi jobber med et fastere opplegg som vi starter opp med fra neste uke, sier Jens Føien som for tiden er Brutus' kundeservice.

Colonialen i Bergen tilbyr pakker med helgehygge fra sitt Fetevare-utsalg og hjemkjøring for dem som ønsker det. Pakkene inneholder spekemat, oliven, oster, søtt til ost og surdeigbrød. Eller alt du trenger for å lage en solid pastamiddag fra bunnen av.

Fra to stjerner til suppekjøkken

I Bergen kan du kjøpe fantastisk sjømat for henting på Damsgård. Det er sjømat som normalt ville vært levert til landets restauranter, deriblant Re-naa som fikk sin andre Michelin-stjerne for kort tid siden., men som nå i likhet med alle andre holder stengt.

Re-naas kollega i København, Alchemist som også fikk to Michelin-stjerner i år, har selvsagt stengt midlertidig, men har valgt en annen løsning. Rasmus Munk sitter ikke stille og venter på at normale tider skal vende tilbake. Han skriver i en Facebook-melding:  .....har jeg nå 4 kjøkken som ikke blir brukt, og mye fritid, så da er det på tide å få prosjektet mitt JunkFood opp å gå! I en tid der alle oppfordres til å holde seg hjemme, trenger de som ikke har et hjem sårt hjelp. Bare i Vesterbro bor det 500-600 mennesker i gatene, og akkurat nå, på grunn av stengningen, er mange av deres tilfluktsrom stengt eller fulle. Ambisjonen bak det ideelle prosjektet JunkFood er å gi næringsrike måltider til folk i Københavns gater - og vi starter i morgen, men jeg trenger din hjelp!

Dette er bare noen få av veldig mange som har tatt koronagrep til nå. 

Vi tar mot tips om andre restauranter som har gjort det samme.

Nedenfor finner du restauranter i Oslo, Bergen, Trondheim, Ålesund, Hamar og Lillehammer som tilbyr takeaway 

 

Oslo

Bass

S B + W Sushi

Plah 

Txotx

Imperial

Brutus     

Grådi

Koie

Lille Tøyen Kolonial

Hitchhiker 

Katla

Smalhans

Hrimnir

Golden Chimp

Sentralen Mat

Trattoria Popolare

Injera Palace og Aleppo Bahebek 

Bistro Barotto

ASIA

C'est la Bab

Bun's Burger

Royal Junk

Holy Cow                   

BD57                       

Dekka Bord         

Laks & Vilt   

Indre Oslo Matforedling 

Fersk fisk og skalldyr på Rådhusbrygga

Toogoodtogo HjelpLokalt

Stavanger

RE-NAA Matbaren

Trondheim

Habitat

Sabrura

Bergen

Initiativ Bergen

Smak av kysten

Colonialen 

Hoggorm            

Ålesund

Bro

Hamar og Lillehammer

Heim 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen