Young sommelier
Hva kan du om norske drikkevarer?

Hva kan du om norske drikkevarer?

Det er temaet i Young Sommelier 2015. Alle under 30 år kan teste sine kunnskaper den 7. september. Meld deg på til semifinalen.
Aase E. Jacobsen
20 August 2015 - 15:51

Du kan bli den første til å vinne en helnorsk drikkekonkurranse!

Hvem kan delta:

Du jobber sikkert på et serveringssted, eller i et importfirma. Du er mellom 18 og 30 år, du har lyst til å teste dine kunnskaper om norske drikkevarer.

Meld deg på som deltaker til caroline.tangen@aperitif.no eller 97780616.

Slik foregår konkurransen:

Først gjennomføres det en semifinale, og de tre beste går videre til finalen.

  • Semifinalen avholdes på Kafe Løve den 7. septemberkl. 12-14 og består av en kort teoriprøve og en blindsmakning.
  • De tre beste som kommer videre til finalen under Matstreif på Rådhusplassen den 12. september skal presentere sin norske favorittdrikke og skal foreslå drikke til en norskkomponert 3-retters middag.
Evan W. Lewis gleder seg til å vise vinneren rundt på bryggeriet og i vakre Flåm.

Det er eksklusive klokkepremier til alle i finalen, samt at vinneren får en tur for to til vakre Flåmsdalen og Ægir bryggeri. Hovedpremien ved Ægir bryggeri inkluderer: 2 netter ved Flåmsbrygga Hotell–Bryggerihotellet, omvisning på Ægir Bryggeri og Ægir Brenneri, øl- og akevittsmaking i Ægir BryggeriPub, 2 middager i Ægir BryggeriPub, fjordsafari på Nærøyfjorden, Flåmsbana tur/retur. Nortime stiller med klokker til alle tre finalister.

Tur med Flåmsbana er en del av den flotte premien.
  • Visjonen for konkurransen er at alle som jobber i serveringsbransjen skal øke sin kunnskap for norske drikkevarer.

 

 

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er sommerens beste salater
Guide
Oppskrifter på salater

Dette er sommerens beste salater

På varme dager frister det med lettlagete sprø og forfriskende salater. Her finner du de beste oppskriftene og tipsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her