Hval i woken er en fin mulighet å bruke rester etter helgens grilling. Hvis kjøttet har vært varmebehandlet, skal det bare så vidt innom woken for å bli perfekt gjennomvarm, men ikke stekt.
Dagens rett
                                                                    
                Foto: (Norsk Hval)
                                                Her er oppskriften på hvordan du lager hval i wok - må prøves
                        Hvalkjøtt som er i høysesong nå, har en spennende smak som kommer ekstra godt frem når vi woker kjøttet.
                    
                                    
     08 Juni 2025 - 23:00
                Hval i wok
                Fremgangsmåte
- Varm oljen i en wok eller stekepanne med høye kanter.
 - Ha i kjøttet og stek det i 10 sekunder. Dryss over litt salt og pepper. Ta det ut av pannen og hold det varmt.
 - Stek grønnsakene raskt på god varme til de har tatt farge, tilsett de ferdigkokte nudlene.
 - Rør sammen ingefær, soyasaus, buljong og evt maisennamel (et tips for å unngå klumper er å riste dem med litt vann på forhånd).
 - Ha blandingen opp i pannen og la det hele koke opp. Tilsett bønnespirene og rør rundt.
 - Smak til med salt og pepper.
 - Legg i det hvalkjøttet og server umiddelbart.
 
Tips: Ha gjerne litt ristede sesamfrø over retten.
Lekre hvaloppskrifter finner du her
Her er flere oppskrifter med wok
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    84 POENG
 - 
                    
                    83 POENG
 
Forsiden akkurat nå